Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cyha

ojciec alkoholik

Polecane posty

Gość cyha

Potrzebna rada... nie będę się rozpisywać, napiszę krótko. Mój ojciec jest alkoholikiem. Zawsze po pijaku robił awantury, ublizal nam, zdarzało się ze uderzył mamę czy też mnie. Doszło do tego, że już nawet na trzeźwo był nie do zniesienia i robił awantury, z mama wolalysmy juz nawet gdy był pijany, bo więcej spał i miałyśmy choć przez chwilę spokój. Ja od 2 lat mieszkam z chłopakiem. Mama w domu już nie dawała rady. Chodziła z siniakami, nie spala po nocach przez jego awantury, w domu była melina, wszędzie butelki i pety, smród. Jak przyjezdzalan do domu to brzydzilam się nawet gdzieś usiąśćczy iiść do toalety. Mama ciężko pracuje, utrzymuje cały dom. Ojciec od wielu lat jest na jej utrzymaniu, nie pamiętam kiedy normalnie pracował. Mama w końcu powiedziała DOSC! Wyprowadziła się. Zabrała najpotrzebniejsze rzeczy i dwie szafki. Ojciec został z pustą lodówka, bez środków do życia, bez węgla na zimę. Ale dom został.... mama bardzo się martwi. Pracowała na ten dom całe życie! Chcę jej pomóc, ale jak?! Żeby podzielić się domem musiało by dojść do rozwodu, mama nie ma pieniędzy na złożenie wniosku, poza tym myślę że bardziej się boi. Co do rozwodu to ojciec na pewno robił by problemy. Nigdy nie była wzywana policja do domu bo mama się bała, nie mam żadnych dowodów.... jak nie stracićdomu ???? MMoże ktoś będzie mógł coś doradzić.

Gość cyha
Nikt nie pomoże? :(

Gość gość
Rozwód to jedyne rozwiązanie. Ale wydaje mi się, że bez dowodów nie wygracie.