Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

m.am 23 lata i pełno wyprysków.Co robić??

Polecane posty

Gość gość

Cały czas wyskakują mi syfki.uzywam peelingów mydła antybakteryjnego ..co tylko sie da i nic..nie wiem co robić.używam kremu do cery tłustej ponieważ mam bardzo wysuszoną i mam wrażenie że on to tylko zaognia.a może używa za dużo kosmetyków by się tego pozbyć.?? Cera sucha pomocy!!

Gość gość
Używam kremu do cery tłustej, a mam bardzo wysuszoną. Gratulacje! Weź jakiś nawilżający krem sobie kup a na wypryski polecam olejek herbaciany nakładany punktowo. Ja też mam suchą cerę z wypryskami. Używam kremu niveasoft lub kremu z tym olejkiem(ta sama seria). Twarz myję delikatnym żelem miceralnym (może być ten z biedronki) i no noc olejek. Już rano widać znaczną poprawę. Ale zanim to zrobisz to przez kilka dni najlepiej nie rób nic. Masz podrażnioną skórę. Myj tylko wodą i delikatnie osuszaj ręcznikiem.

Gość gość
Kurde źle napisałam.używam tłustego ( nawilżającego) kremu bo mam suchą cerę.tak miało być:)

Gość gość
Odstaw kremy i kosmetyki. Myj twarz trzy razy dziennie szarym mydłem marki biały jeleń, ewentualnie ich białym. Szare na bakteryjne infekcje skóry lepsze ale jak nie znajdziesz to białe też niezłe a do samego mycia lepsze. Rano nasmaruj olejkiem z drzewa herbacianego, kilka kropel. Raz dziennie przeplukaj twarz ciepłą wodą z dodatkiem naparu z szałwii.

Gość gość
Dzięki za rady a ten krem wywalę w cholerę

Gość gość
Ja mam ten sam problem, a mam juz 25 lat. Przez dlugi czas uzywalam lini przeciwtradzikowej z la roche posay. To z miejsca moge odradzic. Te kosmetyki bardzo wysuszaja skore, efekt jest odwrotny od zamierzobego. Przez ostatnie kilka tygodniu uzywam zelu do mycia twarzy rumiankowego sylveco. Nie wysusza, uspokaja cere. Co do kremow, musisz sobie sama probowac ktore cie zapychaja a ktore nie. Mnie wiekszosc zapycha. Ten ktory dziala na mnie korzystnie to iwostin purritin przywracajacy nawilzenie, ale u ciebie moze byc inaczej. No i na koniec makijaz tez trzeba bardzo uwazac na wszystkie podklady i pudry. Mi sie bardzo poprawila cera odkad uzywam bareminerals. To tez podklad wproszku. Pamietaj najwazniejsze to nie przesuszac skory.