Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zastanawiam sie nad napisaniem ksiazki

Polecane posty

Gość gość

Witam! Chcialabym napisac ksiazke o opiekunkach osob starszych, pracujacych zagranica . Myslicie, ze kogos taka tematyka zainteresuje?

Gość gość
tez tak myslalam na poczatku, dopoki nie podjelam sie pracy w tym charakterze. Generalnie doswiadczenie jakie niesie ze soba ten rodzaj wykonywanego zawodu jakim jest opiekun osob starszych to niesamowite wyzwanie, zwlaszcza jesli pracuje sie w UK, gdzie kultura i mentalnosc jest zupelnie inna. Przezywam tu zarowno komiczne momenty jak i chwile grozy, choc praca wydaje sie byc wbrew pozorom nudna

Gość gość
lepiej napisz: jak wyjsc za maz za staruszka i pozbawic spadku jego dzieci bardziej chwytliwy tytul

Gość gość
hahahahahah, tytul na pewno bedzie przewrotny, dziekuje za podpowiedz

Gość gość
Jeżeli masz ciekawy styl i język, to tematyka nie ma znaczenia, a pomysł opisania tych konkretnych doświadczeń jest bardzo dobry, może nawet lepszy niż książka o wampirach ;) Tylko moim zdaniem dużo humoru i nieco podrasowanej niż w rzeczywistości grozy to podstawa.

Gość gość
Wbrew pozorom? Wszyscy myślą, że to co najmniej jak 007 na emeryturze:D Puknij się w czambo, o pieluchach, cewnikach i głodzeniu chcesz pisać?

Gość gość
Jeżeli opisane zostanie niedostosowanie społeczne jej i tych starszych ludzi to może być ciekawie, a jeżeli cewniki i pieluchy to rzeczywiście podziękuję :D

Gość gość
sek w tym, ze wiekszosc klientow, ktorymi sie opiekujemy sa sprawni motorycznie, wymiana pieluch, cewnikow itp to dobrze platne prace dla pielegniarek. Ja chcialabym opisac swoje doswiadczenia chociazby z moim terazniejszym klientem, ktorym jest 87- letnia babcia, ktorej nikt nie darzy sympatia i ktora jest bardzo wymagajaca i nieuprzejma nie tylko w stosunku do mnie, ale rowniez w stosunku do swoich dzieci, ktore juz teraz przed jej smiercia dziela sie spadkiem :)

Gość gość
Powodzenia ;) Również zastanawiam się nad książką, więc dałam sobie na to trochę czasu w wymiarze 30 lat. Jeżeli nie zdążę to już po ptakach i nie napiszę nigdy. Połowa pierwszego roku minęła, a ja tylko zbieram doświadczenia w klepaniu w klawiaturkę na kafeterii :D A klawiaturę mam bardzo wygodną.

Gość gość
z sytuacji z minionego tygodnia moge opowiedziec o incydencie, ktory mi sie przydarzyl przy sprzataniu domu klienta. Uzylam jakiegos angielskiego specyfiku chemicznego do czyszcenia 19- wiecznego stolu i polowa blatu zaczela odlazic :) Moj klient ma demencje i wiedziona starczym zamroczeniem i dobra rada uzylam detolu , ktory zawiera wybielacz. Teraz klient twardo upiera sie, ze nie prosil mnie o wyczysczenie stolu wyzej wspomnianym detergentem :) Czekam na reakcje rodziny :)

Gość gość
Dalej myslicie, ze to nudna praca?

Gość gość
Tak, rodzina niech uwierzy, że staruszka wydała polecenie wybielenia stołu...a ty jak piesek posłuchałaś :D

Gość gość
problem polega na tym, ze moj klient jest niesmaowicie wymagajacy wzgledem swojego personelu ( nie tylko ja dla niej pracuje) i sama zaczela szorowac tym specyfikime stol. Dodam tylko, ze rozmawiajac z jedna ze sprzataczek dowiedzialam sie, ze moj klient czesto zamienial specyfiki celowo, zmieniajac zawartosci butelek ( taki urok demencji, kto mial stycznosc ten wie o co chodzi)

Gość gość
I tak będziesz pisać w książce "mój klient". Pewnie też "mój chłopak". Ponazywaj ludzi jakoś :P Wiem, że jeszcze nic nie piszesz, ale chyba nie masz polotu.

Gość gość
podesle jutro jakas probke tego, co napisalam . Prz