Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona allegrowiczka

Allegro ważne pytanie natury filozoficznej

Polecane posty

mam pytanie: czy jako kupujący, przed wystawieniem neutralnego lub negatywnego komentarza mam "moralny obowiązek" nawiązania kontaktu ze sprzedającym, aby nie wystawiać komentarza inny niż pozytywny? Zdarzyła mi się parę razy taka sytuacja: kupuję jakiś przedmiot - pierdółka za kilka zł, np kabelek usb - i wystawiam komentarz sprzedawcy - za ów kabelek wystawiłam neutralny bo kabel jest trochę wadliwy i nie zawsze łączy. za przedmiot dałam 3,50, za przesyłkę 5 zł i doprawdy nie chce mi się zgłaszać tego sprzedawcy (ewentualnie użerać się z nim , bo róznie bywa) Niska cena, niska jakość. Postanowiłam kupić kabel w tradycyjnym sklepie. czy to naprawdę w złym tonie że tak postąpiłam i wystawiłam neutralny komentarz? napisałam tam prawdę, towar był wadliwy. czy inny potencjalni klienci nie mają prawa wiedzieć że produkt może być zwykłym chińskim dziadostwem, niewartym nawet 5 zł??? W odpowiedzi dostałam komentarz że nie podjęłam próby kontaktu. Czy to mój niepisany obowiązek?? Wkurza mnie u sprzedających takie parcie na pozytywne komenty!!!!

Gość gość
lepiej napisać, czasem może trafić się wadliwa rzecz

Gość gość
kultura osobista wymaga tego, żeby najpierw wyjaśniać, a później karać

Gość gość
mam podobne odczucia. jeśli jest to przedmiot wartościowy no to wiadomo że musisz zgłosić to sprzedającemu, ale czasem dosłownie nie warto się fatygować - choć to pewnie głupio brzmi- miałam już takie sytuacje że pisałam do sprzedających z reklamacją a oni mieli swoje argumenty i tyle. szkoda nerwów:) :)

neutralny to kara?? ani kara ani nagroda:) wolność słowa na allegro!!!!!!!!!!!