Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 dzien po terminie porodu i nic

Polecane posty

Gość gość

czesc juz jestem 4 dzien po terminie i mala w ogole nie chce wyjsc. Zadnych skurczy nic, zaczelo mnie to dobijac, w srode mam isc do lekarza po skierowanie do szpitala. Nie chce meic wywolwanego porodu, naczytalam sie o tym niestworzonych historii o bolu nie do wytrzymania. A i tak czesto ponoc konczy sie to cesarka, ktorej juz w ogole za nic nie chce, bo nie chce miec przecinanego brzucha.... mam zły humor, czuje sie zle, sorki ale musialam sie wyzalic:(

Gość gość
aha probowalam domowych sposobow, spacerpalam, schody, seks, tanczylam nawet i nic

Gość gość
Norma. Nawet 10 dni po to tez norma. Nic nie możesz zrobić. Wyjdzie jak będzie gotowa. A Ty poczta coś pooglądać bo za chwilę przez kolejne 2 lata nie będziesz mieć na to czasu.

Gość Jedynaczka4
Nie zawsze prawidłowo jest określony termin porodu, dlatego takie są potem "kwiatki" Miałam rodzić naturalnie, ale nic z tego nie wyszło.Miałam małe rozwarcie, wody nie odeszły, musieli mnie ciąć.Na szczęście dziecko jest zdrowe.Opiekę miałam wspaniałą, lekarz i położna cały czas zajmowali się troskliwie tylko moja osobą.Mąż był również przy mnie, przy cesarce juz nie mógł.

Gość gość
współczuję, pewnie jest ci już strasznie ciężko, a jaka jest przewidywana waga dziecka?

Gość gość
Spokojnie. Do 14-stu dni po terminie młoda ma czas:)

Gość gość
Ja urodzilam 4 dni po terminie,dzien przed przez caly dzien bolaly mnie plecy.

Gość gość
z ta przewidywana waga dziecka jest dziwnie bo na wizycie w 37 tygodniu wazyło niby 3050-3200, a 2 tygodnie pozniej w 39 juz az 3700-3800, wiec nie wiem czy mam temu wierzyc....

Gość gość
NIGDY nie sprawdza się waga w ciąży.Zawsze zawyżają:D

Gość autorka tematu 3435
no ja czuje tylko jak mala sie wierci, ciasno jej jest

Gość gość
Z wagą dobrze. Dziecko tak pod koniec ciąży rośnie. Gorzej jak ci pokaże mniej, a wyjdzie więcej. Ja tak miałam. Ostatnie usg przed porodem 2 tygodnie. Dziecko przenoszone według terminu 13 dni. (Obie córki miałam tak przenoszone). Usg 3200, więc byłam pewna na porodówce, że dziecko 3600-3800 maksymalnie, a urodziło 4520. Okazało się, że moja młoda miała krótkie kości udowe i malutkie stópki, ale u ciebie wygląda na to, ze waga usg jest wagą faktyczną. Zmartwię cię. Jeśli przenosisz dwa tygodnie to mozliwe, że będzie cc, ze względu nie tylko na termin, ale wagę dziecka. Chociaż z drugiej strony, mogą chcieć żebyś urodziła naturalnie, żeby zaoszczędzić cc dla tych co chcą na życzenie. gość 11:06

Gość gość
gość dziś NIGDY nie sprawdza się waga w ciąży.Zawsze zawyżająsmiech.gif xxxx Nie zawsze:) Napisałam wyżej jak u mnie było. Wszystko zależy od rozmiaru kości udowej, stópki i główki. Komputer na tej podstawie liczy orientacyjną wagę dziecka.

Gość gość
Ale kąpieli w gorącej wodzie nie próbowałaś. A seks powinien być często i gęstooo.... :)

Gość autorka tematu 3435
no to cudownie....

Gość autorka tematu 3435
ponoc usg przekłamuje nawet do pol kg w kazda strone, tym sie pocieszalam, oczywiscie mam nadzieje ze przeklamuje mi i dziecko bedzie wazyc 3500 a nie 4500 :P

Gość gość
wlasnie kąpieli w wannie nie probowalam osttanio, bo miesiac wczesniej nie moglam z niej wyjsc z wanny tak mi brzuchem ciężko, kolana mi wysiadają.

Gość gość
Dziewczyny czy któraś z was brała może fenoterol? Chętnie odkupię. Mam zagrożona ciążę.