Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pijus

Czy to ja stwarzam problemy ?! Jak myślicie?

Polecane posty

Gość pijus

Jw.... Głównie chodzi o to że mam dosyć już męża codziennie pije piwsko dzień w dzień po 4 5 piw! Wydaje mi się że to już alkocholizm .... Ciągle pije , słucha muzyki ma w d***e że nasze dzieci śpią no rano do szkoły idą on rozwali na ful i sobie słucha myślę że jest niepoważny, kłócić się nie mam siły już z nim bo on Itak nie widzi problemu

Gość gość
niby znaki interpunkcyjne a jednak taki slowotok.... :O tez bym miala w du/pie, gdybym sluchala kogos kto mowi, tak jak pisze.

Gość brzydzący_się_głupotą
Do kolegi/koleżanki powyżej, nie każdy odebrał odpowiednie wykształcenie. Ty chcesz pozować na osobę inteligentną, ale zachowujesz się delikatnie powiedziawszy jak nadęty bufon, proponowałbym trochę kultury. Co do autorki tematu, współczuję bardzo sytuacji, mąż faktycznie jest niedojrzały i zapewne ciężko będzie coś z tym zrobić. Problem jest z nim, nie z Tobą. Niestety nie wiem co mógłbym Ci doradzić

Gość gość
brzydzacy sie glupotą - amsz albo jakieś kompleksy, albo jesteś skończonym tumanem.

Gość pijus
Brzydzący się głupotą... No tak to z nim problem jest, ja nie pije alkoholu rozumie że ma ochotę się napić ale są granice

Gość gość
Nie ma słuchawek? Najprościej zrobić mu coś podobnego jak będzie chciał zmęczony odpocząć, to mu uzmysłowi gdzie jest problem, a jak nie pomoże to współczuję wyboru małżonka.

Gość gość
jeśli ktoś wypija dziennie 4-5 piw jest już totalnym alkoholikiem jeśli od niego nie odejdziesz to mam nadzieję że zabiorą wam dzieci, żeby nie musiały się się wychowywać w takim domu!

Gość gość
Niby czemu mieli by mi zabrać dzieci ja nie pije wogule mąż pracuje ładnie zarabia do mopsu nie chodzimy a że mąż nadużywa to nie moja wina ja staram się coś z tym zrobić ale ciężko bo on nie widzi problemu

Gość gość
Jak nie zrozumie odejdę od niego bo dobro dzieci najważniejsze dla mnie

Gość gość
jakby dobro dzieci było dla ciebie najważniejsze, to już dawno byś od niego odeszła - a takie gadki "jak nie zrozumie to odejdę" są po to, żeby z nim siedzieć dalej i się usprawiedliwiać on nie rozumiał, nie rozumie i nie zrozumie - i ty dobrze o tym wiesz - więc nie wiem na co czekasz?

Ewentualnie można spróbować jakieś ultimatum typu "max 2 piwa dziennie (oczywiście przy sobocie z kolegami niech sobie wypije więcej, każdy czasem potrzebuje się rozerwać), ale w tyg max 2 piwa dziennie i zaczyna dbać o resztę domowników, albo się wyprowadzasz i wnosisz o rozwód"Jak się nie opanuje to już bądź konsekwentna i nie mów sobie "może tym razem dam mu jeszcze jedną szansę", bo to się będzie ciągnęło w nieskończoność

Porozmawiaj z mężem na spokojnie. Wiem, że jego zachowanie może sprzyjać kłótni, ale postaraj się rzeczowo i bez ulegania emocjom, przedstawić mu sytuację ze swojej perspektywy. Jeżeli mąż nadużywa alkoholu i postępuje w taki sposób, że uprzykrza czy zakłóca życie członków rodziny to nie jest to stwarzanie czy wyolbrzymianie problemów. Ty oraz Twoje dzieci macie prawo do spokoju i wypoczynku, a małżonek powinien to uszanować. _____________________________________________ www.pomocwwarszawie.pl