Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie robicie ciasta na święta

Polecane posty

Gość gość

Bo ja chyba tort biała truskawka z moich wypiekow i może jakiś sernik ale jeszcze nie wiem dokladnie jaki :D A oprócz ciast co? Ja nie robię tak typowo wigilijnie bo jedziemy do rodziców i teściów ale coś trzeba zrobić ;) jeszcze nie mam pomysłu na nic poza uszami z grzybami i szynki pieczonej

Gość gość
ja robie sernik krakowski sernik z ciastem czekoladowym sernik z makiem makowce ciasto pani wawelska ciasto oczy carycy ciasto pijana sliwka tulipan rolada z owocami i śmeitaną a z takich potraw to strogonooff miesa pieczone saltka jarzynowa peiczarkowa grecka gyros i sledziowa peirs w ciescie francuzkim ryba po grecku zimne nozki

Gość gość
jeszcze pierogi krokiety paszteciki bigos

Gość gość
20.15 chyba żartujesz :-) albo jesteś z rodziny 2 plus 10

Gość gość
Tort orzechowy i sernik.

Gość gość
Fest tych ciast ;) mam chyba 2 wystarcza choć mój maz potrafi całe na dwa razy opedzlowac

ja piernik, marynarz, dwa serniki jeden z miodem a drugi z wiśniami, oczy carycy, śmietanowiec ananasowy tylko tyle z ciast choć bywa że piekę 8 blach, poza tym sałatka słony tort, prowensalska, wielowarzywna, paszteciki,gołąbki no i wigilia ale w tym to już pomorze mi matka i babcia. Święta na 10 osób.

Gość gość
Zamówię w cukierni 4 rodzaje :)

Gość gość jjnb
Żadnego ! Pracuje aż do Wigilii :(

Gość LaDy MaMa
Zrobię piernik i makowiec ale ogólnie to ja nie gotuję :p

Gość gość
ja nic nie bede piekła bo pieke co tydzien, a na swieta cos kupimy jestesmy tylko my dwoje plus teściowie. ps. nie dziwie sie ze w Pl jest tradycja 5kg + po świętach

Gość gość
I co z tego ? W Polsce tez jest tradycja 1 stycznia-odchudzamy sie na wiosne !:D U mnie króluje sernik i ze 4 rodzaje pierniczków i innych drobnych ciasteczek swiatecznych. Wszystkie inspiracje jak zwykle z www.mojewypieki.com :) i to nie jest reklama portalu, tylko to zarabisty zakatek dla fanów pieczenia :)

Gość gość
Autorka A ja akurat nie jem, ja tylko pieke a maz szczupły :D 183 i 84 kg, dzieci też szczupłe, jedno nawet aż za. Przejrzalam.moje wypieki jeszcze i.bd robić sernik wykwintny cży jakos tak i te babeczki renifery :D a w tym tygodniu jeszcze pierniczki upieczemy z synkiem