Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dania obiadowe zdrowe i niedrogie

Polecane posty

Gość gość

Macie jakies pomysly? Czekam na propozycje

Gość gość
Nikt nie ma pomyslu?

Gość gość
Zupy - wszystkie ! :) ja robię warzywne bez mięsa/kości dla zdrowotnosci ale jest przy okazji taniej.

Gość gość
Bez mięsa dla zdrowotności??!! Boże...

Gość gość
Mielone:-)

Gość gość
łazanki, pulpety, fasolka po bretońsku

Gość gość
Co w tym dziwnego? Gotowanie zup na kościach jest niezdrowe a na kawałku mięsa moze i lepiej ALE mięso do drugiego dania, wędlina na kanapki itp je sie za duzo mięsa w ciagu dnia zeby jeszcze na mięsie gotować !

Gość gość
nalesniki z serem bialym i smietaną, jajko sadzone i kartofle szpinak i maslanka

Gość gość
Byłam ostatnio na wykładzie, który prowadziła doktor z zakresu żywienia i dowiedziałam się że mięso powinniśmy jeść tylko kilka razy w miesiącu, a zastępować je innymi źródłem białka.

Gość gość
Oczywiście ze zupy bez wywaru sa zdrowsze! Wywar z warzyw i przypraw , pycha ! Sorry ale nie tknelabym zupy na mięsie bo sa dla mnie zwyczajnie niesmaczne.

Gość gość
A ja lubie zupy tylko na kosciach :P Jak na wywarze z warzyw to ze smietanka :) Zupy sa the best , zwłaszcza na zime z mięskiem, pelnowartosciowy posiłek jednogarnkowy:)

Gość gość
ja tam zupy gotuje tylko na warzywach, nigdy nie wrzucam tak jakiś kości, udek itp PO CO??? na mięsie to tylko rosół

Gość gość
Nie wiem ,dlaczego przerabiacie te zupy na kosciach,ktore wartosci odzywczych nie dodaja,ale jezeli komus odpowiada smakowo,to dlaczego nie?

Gość gość
mieszanka warzyw duszona na patelni-moze byc mrozonka, sa zdrowe, do tego kawalki piersi indyka i kasza jaglana. Pyszne, szybkie i zdrowe. Mozna dodac ulubione przyprawy, czosnek, ziola itp.

Gość gość
w lidlu sa tanie warzywa mrozone ja kupuje mieszankę jesienną i robie zupy jarzynowe, mieszanka na patelnie meksykańska tez w lidlu jest ostra (my lubimy) do tego ryz brązowy , pomidory w puszce -zupa pomidorowa, ryba-nototenia nie tłusta a smaczna. naleśniki, kopytka, łopatka nie jest droga część zrobić w sosie część możesz zmielić i kotlety mielone lub pulpety. Buraki, zrobić zupę , kalafior tak samo. Gołąbki , jak mi zostaje kapusta z gołąbków, robie kapusniak.