Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie mogę znaleźć sukni ślubnej.

Polecane posty

Gość gość

W lipcu biorę ślub. Kompletnie nie mogę znaleźć sukni ślubnej. Chciałam jakaś prostą, bo mój narzeczony jest raczej szczupły (waży 79 kg przy wzroście 182cm), po północy chce się przebrać mam już sukienkę - krótka z koronki, dół rozkloszowany i w takiej sukience mogę się bawić do rana. Dzisiaj przeszłam w wszystkie sklepy w moim mieście (Niemcy). Nie znalazłam kompletnie nic. Jestem średniego wzrostu - 170. Wszystkie skromne sukienki wiszą na mnie. Znalazłam jedną, która była idealnego kroju, ale świeciła się strasznie, dlatego mi się nie podobała. Dziewczyny jaka sukienka pasuje na dziewczynę - 170 cm wzrostu, 50 kg, małe piersi rozmiar B. Nie chce welonu. No i muszę też patrzeć na mojego przyszłego męża, żeby nie wiadomo jak przy nim wyglądać.

Gość gość
A nie mozesz poprosić o zmniejszenie ilosci ozdób w sukience ktora ci sie podobała? I tak bedzie szyta na twoją miarę a w większości salonow nie ma problemu jesli chcesz cos zmienic w danym modelu. Ja wprowadzalam delikatne zmiany w swojej sukni slubnej. Oczywiście nie chodzi mi o zmiane kroju a właśnie o detale i ozdoby.

Gość gość
ja mam suknie slubna firmy pronovias. mam 170cm i waze 51 kg, ale piersi miseczka A. mialam ja na slubie dwa lata temu, kosztowala nieco ponad 6000zł. natomiast jest na pewno do czyszczenia i odpadl jeden maly guziczek podtrzymujacy tren, czyli do przyszycia.

Gość gość
A nie mozesz uszyć na miarę? Ja w salonie wybrałam tylko model jaki mnie interesuje, panie zmierzyły mnie i uszyły suknie. Miałam właśnie taką prostą i skromną suknię.

Gość Alka00
Ja też mam slub w lipcu i przymierzałam kilka sukienek i żadna mi do końca nie pasowała. Aż w końcu znalazłam zdjęcie sukni,zadzwoniłam do salonu żeby ją przymierzyć, okazało się że jest sprzedana i mogą mi zamówić ale za...5 miesięcy będzie. więc pojechałam do krawcowej która szyje suknie od 20 lat i szyłam u niej już balowe suknie i bez problemu mi taką uszyje.tylko troszke musze schudnać bo jestem 4 miesiące po porodzie:P O taka sobie wybrałam: http://fensi.pl/#prettyPhoto/18/ (dwa kolejne zdjęcia to też zdjęcia tej sukni, zbliżenie i tył)

Gość gość
Właśnie problem w tym, że nic mi nie wpada w oko. Nie ma dla mnie takiego lał.

Gość gość
To w końcu jakie masz te wymiary 170 czy 182? Ważysz 50 czy 79 kg?

Gość gość
gościu z 20:06, przeczytaj post jeszcze raz, ZE ZROZUMIENIEM, to będziesz wiedziała, jakie autorka ma wymiary

Gość gość
No dobra sorry nie doczytałam. Dobrze, że pisze z gościa, bo byście mnie zwyzywały :)

Gość gość
9:37 co za kicz i tandeta :O

Gość gość
Ohydna.

Gość gość
mam do sprzedania taka, http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,White-One,Jaina,2014,item,21702.html na wzrost 169 waga 54kg obcas 4 cm miseczka b jesli ci sie spodobala napisz kosztowala 3900zl sprzedam za 1500zl

Gość gość
nie wiem czemu nie wyskakuje zdjecie jest to suknia "Jaina" z kolekcji white one

Gość gość
9:37 a ja myślałam, że te czasy na przebieranki minęły :o kurde dziewczyny ładne zgrabne fajnie się ubierają ale jak przychodzi do ślubu to ciotki klotki w bezach, falbanach i draperiach opartych na fiszbinach, kołach i kij wie jakich jeszcze konstrukcjach. Gdzie tu jakaś zwiewność, polot i KLASA! czy wy macie po 7 lat? więcej i wiecej tych dodatków pchacie jak małe dziewczynki, na bogato WIEŚ STRASZNAAAA!

Gość gość
Piękne te suknie. Aż żałuję, że brałam już ślub (choć moja suknia też była bardzo ładna).

Gość gość
Ta z olx okropna.Za siedem stów nikt jej nie kupi.

Gość gość
to chyba nie ten dział :o albo pewnie bachor w drodze i się zastanawiasz jaka suknia ukryje twoje rozkładanie gir :o

Gość gość
Dajcie jeszcze link do jakiejś kiecki, będzie ubaw:D

Gość gość
Ja swoją sukienkę kupiłam na allinside.pl, potem oddałam krawcowej tylko do poprawek i leżała jak ulał! :) Tanio za nią wyszło, a jest przepiękna z bardzo miłego materiału.