Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tesciowa nie zaprasza wnukow, szkoda jej kasy?

Polecane posty

Gość gość

Tesciowa widzi wnuki ostatnio ok 3 razy w roku.Mnie rozumiem nie musi ogladac, wnuki hmmm wiem, ze sa takie babcie co maja w dupia ale ze syna tez nie zaprasza? Mieszka daleko i doszlo do tego, ze jezdzimy tam na swieta i w wakacje dzieci na pare dni. Nie zaprasza, a jak maz wspomina, ze moze wpadlibysmy to mowi, ze oczywiscie zawsze jestesmy zaproszeni ale cos tam cos tam, ewidentnie jej to nie pasuje. Doszlam do tego, ze po prostu jej szkoda kasy . Jak jezdzilismy ostatnio na te max 2 dni to zaczelam juz robic zakupyu spozywcze zeby nie bylo ze ich objadamy. Nie ma innych wnukow niz nasze, pozostale jej dzieci przyjezdzaja kiedy chca i na ile chca. Ostatnio byla nawet akcja, ze zrobili gdzies male spotkanie rodzinne i nic nam nie powiedzieli. Do nas tez nie jezdza. Ja tam nie musze nigdzie jezdzic, nawet lepiej, ale szkoda mi meza i dzieci. No i nie rozumiem jak mozna niechciec ogladac wnukow? Jak byly malutkie to kontakty byly czestsze, teraz jak sa wieksze to nawet pogadac im sie z nimi nie chce... Najbardziej zastrzelilo mnie pytanie czy przyjedziemy na swieta w tym roku bo zalozyli, ze nie przyjedziemy bo jestem w ciazy ,no masakra jakas... Co myslicie o tej sytuacji?

Gość yjtyjtyj
Nie wszyscy są towarzyscy, inni mają jeszcze jakieś powody żeby nie zapraszać (może teściowa czegoś się czegoś wstydzi, może nie umie zmienić relacji, cokolwiek...). A tak szczerze mówiąc to jesteś tak nieżyczliwa w tych swoich domysłach, że może to po prostu twoja postawa odstrasza teściową.

Gość gość
Olej ja! Po co tam jedziesz? Moja najpierw nas oskubala a teraz udaje ze nas nie zna. Wnuki jak byly najwazniejsze (jak kase dawaliśmy) tak jak strumyk przestal plynac są niewazne. Nie widziala ich od 10 mies. Nawet do nich nie zadzwonila. Wstyd jak nic. A poszlo o to ze powiedIalam ze wiecej nie pożyczę jak mi nie odda. W sumie patrzac z perspektywy czasu nie zaluje. Po co z idiotka dzieci maja mieć kontakt? Ty tez olej, zobaczysz co bedzie

Zawsze na ten temat mąż może porozmawiać z matką .... A czy babcia dzwoni ? Pyta się o wnuków ? Wiesz ja mieszkam blisko teściów a mimo to wiedzą o wnuku tyle co nic. Jak był mały to latałam do teściów jak głupia :o Ale od kilku miesięcy stwierdziłam STOP - jak syn chce iść do dziadków , niech idzie ;) Bo o czym tu mówić skoro dziadki nawet nie przyszliś na komunię wnuka ? Więc również nie przychodzą,nie dzwonią. A moje dziecko też wiecznie "narzucać" się nie będzie.

Gość gość
gość 2014.11.25 Ej ty mądralina,chciałabyś całe swoje życie tylko bywać i być przyjmowaną? A może by tak wypadało zaprosić tesciową do siebie i przyjąc godnie.

Gość gość
moze nie ma kasy