Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćciemna

ciemny chleb barwiony karmelem i innymi substancjami?

Polecane posty

Gość gośćciemna

Witam , słyszałam że ciemne pieczywo to taki pic na wodę fotomontaz ,że jest barwione itp. czy ktos moze rozwinać temat , przyznam że nigdy na to nie zwróciłam uwagi,jakie więc pieczywo wybrac ? co powinno byc a czego nie powinno byc w składzie? Dzieki:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćciemna
podnosze ,może o tej godzinie wiecej ludków obeznanych w temacie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No cóż można powiedzieć wielu ludzi nie interesują szczegóły tylko kolor smak zapach i kto wie czym się jeszcze kierują kochają się widać w murzynach i znaleźli sposób by zasuwać ich bezmyślnie jak przysłowiowe ciacha nie jezdem raźizdą ale wiem że w barwionym chlebie nie ma grama naturalności a efekty wizualne mają na celu zwabienie naiwnych którzy nie myślą o wartościach spożywanych produktów,i tyle.MANMEN.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak chcecie ciemnego pieczywa to zapraszam na toruńskie pierniki a chleb powinien pozostać chlebem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Swego czasu pracowałam w piekarni-i tak owszem to prawda barwiono tam ciemne pieczywo karmelem,zarówno bułki jak i chleby typu fitness czy graham także...Ciężko teraz o 'prawdziwą' zdrową żywność ;-) Ale polepszaczy nie sypano do chleba,kiedy przestałam pracować ponoć zaczęli je też dosypywać... Pozdrawiam. P.S. dodam że była i jest to nadal piekarnia renomowana,znana w naszym mieście,ludzie nawet z dalszych miejscowości często zaopatrują się tam w pieczywo ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
W Warce w tym roku wszedłem do wypasionej piekarni i na pytanie ekspedientki odpowiedziałem że nie jadam plastikowego pieczywa obróciłem się na pięcie i wyszedłem zniesmaczony, nie mało nałaziłem się żeby kupić coś w miarę sensownego i choć coś podobnego kupiłem w końcu i tak nie mogłem tego przełknąć .Mam u siebie dobry prawdziwy razowy chleb i nie jestem dziwolągiem a widzę coraz częściej w tej roli resztę świata która zdarza się że pyta co ty od tego pieczywa jajka czy sera dla przykładu chcesz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćciemna
no dobrze ,ale przechodząc do meritum ,czym się kierowac przy kupnie chleba ? ja np lubię te pełnoziarniste ciemne chleby oskroba ,te pakowane ,lubie graham ,ciemne ziarniste bułki ,ale ja chcę być swiadomym konsumentem ,wiec prosze o porady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
oskroba ma pieczywo pełne chemi pompowane chemicznie cuda niewidy nie ma gorszego na rynku pieczywa jest natomiast tak spreparowane że niestety smakuje a to dla wielu jest jedyny wykładnik no i cena przystępna ale to są zmyślne haki róbta co chceta ja na temat tego pieczywa dobrego słowa powiedzieć nie mogę .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ludzie dla własnej wygody mrożą chleb nie ma nic chyba głupszego ale kto zdaje sobie z tego sprawę jak wielką krzywdę sobie czyni?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×