Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mechanika pomocy nie czaje

Polecane posty

Gość gość

chyba z 3 h siedzę nad tym i nie mogę tego ruszyć . czy do równan sie podaje rd i rc czy tylko samo rc skad wiemy czy akurat rd czy rc podstawić Mi jak juz ra=-rc/1/2 i powinno sie obrócić i by wyszło 2 ra totalne bzdury ;/ w książce maja zupełnie inaczej heh :/http://screenshooter.net/100058503/xjpivdj

Gość gość
jak masz problem z takim zadanie, to co będzie, jak zacznie sie wytrzymałość?

Gość gość
ehhh no niestety mam problem dobra chyba bede rezygnowal powoli chyba to nie dlamnie

Gość gość
sumaY Ra*sin30+Rc*sin60-1=0 suma x -Ra*cos30+Rc*cos60=0

Gość gość
Przez mechanike powalilam polibude na 3-cim roku cheche, jestem na innych studiach,ale tego czego naumialam sie z matmy teraz bardzo sie przydaje. Na zmiane nigdy za pozno, ale nie nalezy zwlekac z decyzja

Gość gość
ale mnie to interesuje jakie ine studia inych niema normalnych oo dzieki za odpowiedz jeden sensowny chlop czy kobieta :)

Gość gość
teraz tak na y czemu rc jest plus skoro strzałka jest w dół ? i skad sie ta -1 wzięła to powinno być -g chyba ?

Gość gość
dalej to nie wychodzi he he ;p

Gość gość
wniosek niewolno skracać cosinusów

Gość gość
nonic ide na ine zadanie he he bo tego połowę rozwiązałem może mi sie uda ze dwa rozwiązać :) do wekkendu

Gość gościówa od odpowiedzi
jak nie możesz poradzić sobie z rozwiązaniem równania z 2 niewiadomymi, to może lepiej poważnie zastanowić się nad zmianą kierunku. mi wychodzi Ra=0,5, Rc=0,866, przyjęty układ: Y-dodatni do góry X-dodatni w prawo

Gość gość
nawet nie wiem o czym piszecie ale i bez tego życie może być że CHO;CHO .

Gość gość
ra = 0,5 haha to ci żle wyszło ;)ugory masz wyniki ra ma byc 0,5g no chyba ze se 1 przyjąłas ale to juz by było źle ale dobże ci wyszło ogulnie sama se daj spokój !!!!!!

Gość gość
jak mnie to wkurza to jakaś paranoja jest !!!! jakies jaja zaczarowany przykład prosty a nie do rozwiazania ha ha

Gość gość
w życiu to nie wyjdzie biorę y przekształcam i mam rc=rasin30+g/sin60 g przyjmuje 100 i mi wychodzi 144 ha ha a ra 50

Gość gość
serio jest to porąbane ;/20 raz czy 10 to liczę i nie wychodzi ehh nie wiem nie mam pomysłów juz oczywiście zamiast robić drugie zadanie i do 12 może bym kata znalazł to ja robie to badziewko i znowu do tyłu ehh za 5 h znowu ani jedno zadanie heh no bez jaj

"ale to juz by było źle ale dobże ci wyszło ogulnie sama se daj spokój !!!!!! " widać nie tylko z mechaniką, matematyką ale i polski masz problem

żeby mieć problem z rozwiązaniem równania z 2 niewiadomymi( to jest zakres 6 klasy podstawówki) to trzeba być geniuszem brawo

Gość gość
noto mi to rozpisz a nie jęcz ogólnie wkurzaja mnie tacy ludzie. no mam problem robię jakiś błąd chce go zobaczyć na tym polega nauka sale by kogoś zapytać o pomoc to lepiej sie nie pytać bo tak gówno wniesie mało tego żle zapisze a jeszcze sie cieszy bo w drugim równaniu chyba miało być -, nie można se dac 1 za g to jest bez sensu totalnego . a mnie pouczasz ze nie umie rozwiązać noto ja ci powiem tak by sie na strzałki na uczyłaś patrzyć :)choc tego nie jestem pewien ale byl chyba błąd nie chce mi sie juz sprawdzać . ehh no no ja bym sie nauczył dużo gdybym mial rozwiązane przykłady niestety ich niema za duzo w podręcznikach i pisza same brednie a ze ja wzrokowiec to ksiazka mi zajmie 10 krotnie wiecej czasu niz przykłady jakby byly niestety głupie pojecie zeby sie z ksiazek uczyc ehh

Gość gość
poz atym mnie obraziłaś ehh ide żenada poziom 6 klasy to nie bo gimnazjum a dwa równania to niewszystko

Gość gość
błąd to zrobiłeś, jak wybrałeś się na studia inżynierskie (pewnie zaoczne, bo na dzienne to z takimi podstawami nie przyje by Cię) jeżeli dla Ciebie sin(1/2alfa) to 1/2sinus(alfa), to nie dziwie się, że nie umiesz policzyć równania z 2 niewiadomymi. 7h robić zadanie, które robi się 5 minut ale już nić nie piszę, więcej książek, mniej kafeterii, bo na kafe to tylko trolle siedzą:)

Gość gość
no bo w takim razie matymatyka jest zła ? masz x/1/2 to sie chyba mnoży przez odwrotność przynajmniej mnie tak uczyli a ze teraz inaczej to trudno ta 5 minut ha ha tak go nie rozwiązałaś jeszcze wiec niemów o 5 minutach zapis jest zły i koniec

Gość gość
a odnośnie podstaw może i tu sa jakies ale wynikają tylko i wyłącznie z błednej wiedzy która nabyłem a mianowicie o dzieleniu ułamków ;/choc to powinno byc tak w zasadzie nie wiem o czym juz piszesz , przykład tak nie wyszedł do konca . a pozatym kszdy umie byc chamem trudniej pomóc no sory sam se rozwiąże przykład za kilka dni i zobacze blad i tyle .

Gość studentkazambicjami
Temat może się już troszeczkę zdezaktualizował (autorka pewnie już nie potrzebuje pomocy z tym zadaniem:P ),ale mam małą podpowiedź w razie przyszłych problemów. Studiuję na politechnice i podczas nauki korzystam z https://www.taskbook.pl/ :) Dzięki korzystaniu z oferty tego serwisu analiza nigdy nie była prostsza. Możecie mi zaufać ;)