Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wasze najgorsze doświadczenia z rozmów o pracę

Polecane posty

Gość gość

Piszcie o waszych przeżyciach. Ja dzisiaj byłam na rozmowie i pani rekrutująca po 2 sekundach od przedstawienia stwierdziła, że mam negatywną energię, mam jakiś wewnętrzny problem oraz nie chciałaby być moją klientką.

Gość gość
Pracodawca przeglądając moje CV: - O, widzę studia pan skończył! Polonistyka, hehe, pewnie dlatego, że najłatwiejsze.

Gość gość
nie mam negatywnych doswiadczen zwykle rozmawiajac z rekrutantem pekam ze smiechu patrzac na to co wyprawia

Gość gość
Czy planuje pani dzieci?

Gość gość
Koleś pewnie miał w szkole same pały z polaka, dlatego w dorosłym życiu się cwaniak wszystkim polonistom odszczekuje. Nie zdziwiłabym się, gdyby specjalnie zapraszał absolwentów polonistyki jedynie w tym celu, by zapodać chamski tekst.

Dotychczas byłem na 7 rozmowach kwalifikacyjnych. Pomyślnie skończyło się 3,5. 3 razy zostałem przyjęty, raz przeszedłem do dwuosobowej fazy rekrutacji, ale z pewnych przyczyn zrezygnowałem. Wszystkie rozmowy miło wspominam. Wystarczy mówić konkretnie, czasem rzucić ukradkiem żarcik i jest bardzo pozytywna atmosfera. Grunt, by nie dać się zdominować rekruterowi, to ma być rozmowa, a nie wywiad.

Gość gość
nie wiem co koles mial z polaka i sednio mnie to interesuje po opowiesciach kumpla ktory startowal z wolnego rynku na stanowisko obsadzone pociotkami (a nadawal sie jak malo kto i mial wszelkie mozliwe wymagane papiery plus kilka innych bardzo w danej pracy przydatnych) umieram ze smiechu na kazdej rozmowie kwalifikacyjnej, nie tylko do budzetowki

Gość gość
Nie zawsze jest różowo. Niestety czasem trafiamy na osoby, które traktują osobę ubiegającą się o pracę z góry. Ja zostałam klika razy potraktowana co najmniej nieprofesjonalnie, żeby nie powiedzieć chamsko. Kiedyś zostałam zaproszona na rozmowę, w czasie której pan zauważył w moim CV, że mam za małe doświadczenie. CV wysłałam drogą mailową , a na rozmowę jechałam 15 km, żeby dowiedziec się ze nikt nie czytał mojego CV przed zaproszeniem mnie na rozmowę.

Gość gość
znacznie gorzej bywa jak ktos czytal i odrzucil bo mu sie wydawalo ze jestes zagrozeniem dla jego stanowiska bo on ma stanowisko z nominacji partyjnej a ty rzetelne przygotowanie i doswiadczenie praktyczne

Gość Jaaa

Rekruter nie wstał, nie przywitał się, zobaczył jakie studia skończyłam i zapytał: a co po tym wlasciwie można robić? Dowiedział się tez ze mam dzieci w wieku przedszkolnym i spanikował, ze będę chodzić ciagle na L4.