Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne podejście lekarza do Beta Hcg

Polecane posty

Gość gość

Witam Was. Nie wiedziałam jak właściwie zatytułować ten wątek. Ale może zacznę od początku: Ostatnią @ miałam 11.10.Cykle nieregularne- raz to jest 29, raz 32 a jeszcze innym razem 35dni. Lekarz zlecił badanie krwi (z powodu rozpulchnienia narządów rodnych), które wykonałam 17.11.(38dc) Badania krwi wyszły negatywnie. 20.11 (41dc) pojechałam na pogotowie z mocnym bólem podbrzusza. Tam lekarz wykonał usg dopochwowe (uwidocznione ciałko żółte, powięksona macica) i ponownie zlecił badanie krwi beta hcg + crp. Crp wyszło w normie ale jakie zaskoczenie gsy Beta hcg wyniosła 25,7. Widząc te wyniki stwierdził, że jest to wczesna ciąża i kazał w poniedziałek iść do swojego lekarza z tym wynikiem. Poszłam. Nawet mnie nie zbadał, nie zrobił usg. Stwierdził tylko, że nie jest to ciąża, ponieważ wcześniej beta hcg (zlecona przez niego) wyszła negatywna (poniżej wartości). Spytałam go, to po co są te normy (kobiety nieciężarne poniżej 5,30. Powiedział mi, że to nie jest wczesna ciąża i w ogóle ciąż ą nie jest, bo taki wynik może mieć każda kobieta przed okresem. Powiedział, że jak za tydzień @ się nie zjawi to na wywołanie lub znów badanie krwi. Wyszłam zapłakana. Staramy się z mężem od ponad roku o dziecko. Moja radość w jednej chwili legła w gruzach. Czy faktycznie nie mam co się nastawiać? Czy może zmienić lekarza? Błagam powiedzcie coś, doradźcie :( cały czas chodzę struta :( Już nie wiem czy objawy akie czuję są z powodu zbliżającej się @ czy ciąży (mam mdłości i bóle piersi, ale tylko przy sutkach i gdzieś jakby głębiej) Bardzo się boję :(

Gość gość
Powtórz badanie hcg za tydzień jesli wartość wzrośnie potrójnie to jesteś w ciąży :)

Gość gość
głupi ten lekarz moim zdaniem. Co za bzdura, że taki wynik może mieć każda kobieta przed okresem. Traktuj się jak we wczesnej ciąży, uważaj na siebie i ponów betę po weekendzie, najlepiej w odstępie 2 dni, żeby zbadać przyrost. Mnie lekarz w ogóle nie badał, jak przyszłam z wynikami bety 71 i 144 za 2 dni, bo nie chciał nic tam drażnić. A możesz zmienić lekarza? Ten się zachowuje dziwnie.