Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GDSGSTY

Dzisiaj powinnam wsiąść w swoje auto po raz pierwszy. Jak się przełamać?

Polecane posty

Gość GDSGSTY

Mam już prawko, jestem po kursie, ale strach mnie oblatuje :( Krótka trasa, do sklepu. Obiecałam sobie, że pojadę. Jak mam się przełamać i nie bać????

Gość gość
Ludzie ...to jak zdałaś prawko ? Nie jedz w godzinie szczytu ...Rób krótkie ( z czasem coraz dłuższe trasy ) Jak już tak strasznie się boisz niech ktoś z Tobą jedzie ... a jeżeli masz jakiś lęk przed jazdą to po co robiłaś kurs ? Panie daj gumowe drzewa ;)

Gość gość
ty napisz z kond jezdeś to zrobia se dzień bez samochoda!!!

Gość gość
wezwij techniczne niech ci limuzyna wywiozo do lasu tam se potrenuj.

Gość gość
walnij se zielone liście na pół samochodu i wal śmiało do CENTRUM niech każdy zobaczy,daj ludziom szanse!!

Gość gość
walnij se redbula !!!

Gość gość
Masakra. Po co ludzie robią prawko? Żeby stwarzać zagrożenie dla innych?

Gość gość
O jezu, zaraz tam zagrożenie!!! Umiem jeździć, prawko zdałam za pierwszym razem, ale zwyczajnie się cykam, bo JADĘ PIERWSZY RAZ SAMA, to takie nienormalne wg was???? :o :o :o "to po co robiłaś kurs" - no po to, żeby jeździć, a to, że się stresuję przed pierwszą SAMODZIELNĄ jazdą to zupełnie inna sprawa :o Zapomniał wół jak cielęciem był? Wy tak dziarsko i odważnie pierwszy raz pojechaliście? :o No to nie wiem co jest lepsze: jechać z nutką strachu, być zachowawczym i ostrożnym, niż wsiadać za kołko po raz pierwszy przekonanym o swojej z******tości za kierownicą i nieuwaga spowodowana zbyt dużą pewnością siebie :o DLa informacji - pojechałam, nic strasznego się nie stało, było świetnie :P A wy się stuknijcie w te tępe łby zanim kogoś tak łatwo osądzicie, tumany 🖐️ I dziękuję za normalne rady.

Zwyczajnie :) wsiądź do auta, przemyśl sobie calą trasę, pomyśl co może sieewentualnie wydarzyć p odrodze np śmieciarki, rowerzyści, auta wyjeżdżające z posesji...a potem jedź powoli i nie myśl o tym co od Ciebie nie zależy np o tym że podleci kot, albo że auto z naprzeciwka wjedzie w Ciebie :p i lepiej jedź sama, bez doradców, którzy tylk wprowadzają zamęt :)

Gość gość
ja jestem facetem i terz sie bałem przez 2 lata jeździć a podchodziłem 3 lata 7 razy egzamin a co ciekawe kumpel ktury bez prawka jedził z 10 lat poszedł i oblał 4 egzaminy i powiedział ze p******i dalej bedzie jedził bez prawka

Jak ja zdawałam, na egzamin przyszedł facet po 40tce - zdawał siódmy raz. Nie zdał, potem wychodziliśmy jednocześnie z WORDu, a on wsiadł do swojego auta i odjechał jak gdyby nigdy nic :D A jeszcze godzinę wcześniej z nim rozmwawiałam i mówił, że przydałoby się to prawo jazdy :D Także tak. Autorko - jeśli nikogo nie przejechałaś, nie wjechałaś na skrzyżowanie na czerwonym i nie zarysowałaś auta przy parkowaniu to znaczy, że jutro też możesz i powinnaś zrobić gdzieś rundkę :P Najważniejsze, to jeździć, jeździć i ciągle na początku jeździć, żeby nabrać tej pewności siebie i wprawy. Choćby wsiąść na 15minut i zrobić sobie rundkę po dzielnicy. Szerokiej drogi! ;)