Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu 19 miesieczniaka

Polecane posty

Gość gość

Mamy moze poradzicie w srawie jedzenia. Sama juz nie wiem czy ono jest tu problemem czy taki urok syna. A wiec maly ma 19 miesiecy.od urodzenia praktycznie nie przespal nocy. Po wieczornym mleku z kaszka spi powiedzmy 2,3 godziny czasem dluzej a potem zaczyna sie wiercenie i co chwila wybudza sie z placzem. Biore go wtedy do siebie jest czasami troche lepiej. Ale strasznie sie rzuca, ja praktycznie nie spie .lozko zabezpieczone z.kazdej strony bo czesto znajduje go gdzies w nogach na samym brzegu. Dzisiaj to juz byla masakta maly spal ze mna a dosloenie co 1 godz.budzil sie z jeczeniem i placzem.doszlam.do.wnoisku ze moze on za duzo je na wieczor. Bo tak obiad je ok 15 czesto zje malo. Potem idziemy na drugi spacer i po powrocie dostaje ok 17 budyn,kisiel,serek,banana albo jakis inny owoc. Ok 19 je kolacje.kromka chleba z czyms ,czasem parowka .no i jeszcze przed samym spaniem ok.20.15 pije mleko z kaszka ryzowa. Moze za duzo tego jedzenia przed spaniem? Tego mkeka to roznie pije w zaleznosci czy zje duzo na kolscje.zazeyczaj robie 210 ml.raz wyoije wszustko czasami zostawi troszke.poradzcie cos bo juz brak mi sil

Gość gość
U neurologa byłaś? Warto by było się wybrać aby potwierdzić ze jest w 100%zdrowy czy może coś mu dolega. Może to lęki nocne?

Gość gość
Nie nie bylam. Naszemu pediatrze mowie przy kazdej wizycie o tych jego nocach. Zna syna dobrze bo jak byl noworodkiem to do niego jezdzilismy. Bo praktycznie maly pol nocy nie spal tak do 5 miesiaca. Darl sie na caly blok,lekarz stwierdzil,.ze to kolki. Ost. Na szczepieniu tez mu wspominalam o tych jego ockach. Stwierdzil, ze z tego wyrosnie. W dzien tez lata jak wsciekly ,niczym sie dluzej nie pobawi.najchetniej by szalal. Nie potrafi posiedziec i sie chocby 5 minut czyms zajac. Mial badany kal na pasozyty.wszystko ok. Morfologia tez w porzadku.

Gość gość
Tu autorka . Przeczytalam teraz o lekach nocnych i to ravzej nie to. Maly nie budzi sie ze strasznym placzem. To ravzej jeczenie,marudzenie. Albo mnie wola. Ja juz probowalam i mniej jesc dawac, kombinowalam z pizamkami, ze moze za.ciepla albo niewygodna. W dzien maly spi raz od.ok.13 do 14. W dzien bardzo aktuwny,napewno zmeczony bo lata calyczas. Probowalam nie klasc go w dzien wcale. Ale i to nie przynioslo rezultatu bo w nocy jest to samo niestety.

Gość Było miło
Dziecko cierpi na ADHD! Koniecznie idz do porządnego lekarza skoro pediatra jest bezradny.Musi być jakaś przyczyna że dziecko tak się zachowuje.Przecież to nie jest niemowlak żeby płakał, czy rzucał się w nocy.Idz prywatnie do lekarza, bo to jest niepokojące.

Gość gość
Pisze sama.ze soba ale moze pozniej ktos sie odezwie. Maly caly vzas zabkuje wiec pocieszam.sie tym,.ze moze to jest powodem camilie podajemy caly czas. Sprobowalam kilka razy dac na noc cos przexiwbolowego ale nie pomoglo wiec dalam spokoj. Peditra mowil zeby sprobowac dac viburcol,teraz mozna kupic w kropelkaxh a nie w czopkaxh. Daje 3 razy dziennie ale i to nie pomaga.

Gość gość
Juz czasmi sama zastanawialam.sie nad tym adhd ale to jesCze za wvzesnie. Do naszego pediatry chodzimy prywatnie.

Gość gość
Kup w aptece jakiś syrop bez recepty na wyciszenie dziecka, syrop melisa też jest. Może coś to da. Nic lekarka nie wspominała o takich syropach? Moja koleżanka dostała jakiś na receptę bo mały miał problemy ze snem i podziałał. Z innym neurologiem może też warto to skonsultować?

Gość gość
Cos tam lekarz wspominal ze jak bardzo chce moze mi przepisac syrop na recepte.zapewne chodzilo mu o dipfergan( nie wiem czy tak to sie pisze) tego syropu sie balam . Maly doatawal gojak lerzal.w szpitalu.faktycznie cspal jak zabity cala noc w lozecKu.nawet jak o 6 prYchodzili dawac mu leki w wenflon to sie nie budzil. Ale uwazam ze taki lek jest za.silny i nie chce podawac. Jeszcze sie uzalezni. Pytalam w aptece o inne syropy bez recepty. Wszystkie od 3 lat. Jakos glupio mi bylo w yej aptece ,pewnie sobie o mnie myslala bog wie co.

Gość gość
Ale byk .mialo być leżał oczywiscie. Mamy a co myslicie o tym wieczornym jedzeniu. Nie jest tego za duzo? Moze dlatego sie tak rzuca w nocy. Ale w sumie problem nie jest od dzis. A czasem nie ma apetytu malo je a tak samo zle spi.

Gość gość
A skąd my mamy wiedzieć czy za dużo? Spróbuj dać mniej. Albo samo mleko.Albo mleko z wodą.Albo herbatke zamiast tyle jedzenia i wtedy będziesz widzieć czy są efekty.