Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelizarda2015

Rodzące w sierpniu 2015

Polecane posty

czekajcie czekajcie...10 sposobów... 1.Jeśli układasz się na lewej stronie i często w dole czekasz prawdopodobnie na chłopca. Z kolei jeśli lubisz przytulić się do poduszki od prawej strony, to najpewniej będzie dziewczyna. 2.Jeśli tak jest, szczególnie w godzinach porannych, wzrasta prawdopodobieństwo, że zostaniesz mamą dziewczynki. Gdy rewolucje żołądkowe nie doskwierają Ci za bardzo, spodziewaj się raczej syna. 3.Często przesuszona, szorstka i nieprzyjemna skóra rąk wróży, że w Twoim życiu pojawi się mały chłopiec. Z kolei piękne, miękkie dłonie oznaczają, że spodziewasz się córeczki. 4.Od wielu, wielu lat kobiety z pokolenia na pokolenie przekazują sobie, że kobieta, która podczas ciąży preferuje wszystko, co słone urodzi przedstawiciela płci męskiej, a ta mająca ciągle apetyt na słodycze i lody zwykle spodziewa się dziewczynki. 5.Niektórzy uważają, że jeżeli brzuch masz rozłożony w szerz (i patrząc na Ciebie z tyłu można zauważyć, że jesteś w ciąży), to z dużym prawdopodobieństwem na świat przyjdzie dziewczynka. Z kolei jeśli brzuch jest spiczasty i skierowany bardziej do przodu, spodziewaj się chłopca. 6.Przy najbliższym spotkaniu ze swoją położną posłuchaj bardzo uważnie bicia serca swojego maleństwa. Jeśli serce dziecka bije ponad 140 uderzeń na minutę, to spodziewaj się dziewczynki. Jeśli tętno jest poniżej 140, zostaniesz mamą małego mężczyzny. 7.Powiększanie się piersi podczas ciąży to rzecz zupełnie naturalna. Ale czy wiesz, że mówi to wiele także na temat płci dziecka? Jeśli bardziej powiększyła się Twoja prawa pierś, będziesz miała dziewczynkę, jeśli lewa spodziewaj się synka. 8.Są tacy, którzy sądzą, iż jeśli nie możesz opędzić się od małych chłopców zadających pytania i zainteresowanych Twoim brzuchem, to znaczy, że będziesz miała dziewczynkę. Jeśli Twój odmienny stan ich nie przyciąga, spodziewaj się chłopca. 9.Gdy zgaga podczas ciąży stała się Twoim najgorszym wrogiem i codziennie Ci doskwiera, najprawdopodobniej będziesz miała w domu małego faceta. Jeśli jest ona niezbyt uciążliwa lub nie masz jej w ogóle czekasz na kobietkę. 10. Według znalezionych 700 lat temu w grobie jednego z cesarzy wyliczeń, podając datę zapłodnienia oraz spodziewany czas narodzin dziecka przewidzimy jego płeć. Chopiec, czy dziewczynka? Sprawdź Chiński kalendarz płci znalezione pożyczone

Gość elilu
heh dobre:)

Hej dziewczyny, mam podobną sytuację, termin na 24 sierpnia a pod koniec września wesele kuzynki. I zastanawiam się czy iść czy nie. W sumie mam z kim zostawić maleństwo, ale kurczę takie malutkie zostawić bez mamy? A z drugiej strony chyba lepiej zostawić w domu z babcią niż ciągnąć ze sobą... Dziś czuje się fatalnie, myślałam, że mdłości już mi przeszły a tu jednak nie... Początek drugiego trymestru i dalej to samo :( A niby piszą, że w drugim jest lepiej ehhh.... Mam ogromne zachcianki na lody, jak nigdy :) A ma być synek :)

Hej dziewczyny wracam do żywych! :) ale się naprodukowałyście heheh ledwo udało mi się to wszystko nadrobić tak się rozkręciłyście, ale to dobrze przecież właśnie po to tu jesteśmy. Dziś w końcu miałam usg genetyczne , jeju moja radość nie ma końca niesamowite uczucie w końcu zobaczyć maleństwo :) Wg położnej wszystko jest ok jeszcze tylko musimy poczekać na wyniki krwi. Maluszek fikał jak szalony, kobietka śmiała się czy najadłam się cukru rano że maleństwo takie pobudzone hehe termin porodu zmienił mi się na 28 więc wcześniejsze wyliczenia nie odbiegały aż tak bardzo. Kolejny skan będzie w 20 tyg czyli za 2 miesiące, nie bardzo mi to na rękę bo dokładnie w tym tygodniu mamy zaplanowany urlop w Polsce i o ile termin skanu tutaj można przesunąć, to teraz zastanawiam się czy jest sens robić usg w Polsce i w tak krótkim czasie dwa razy naświetlać maleństwo. Do lekarza iść muszę na pewno bo jeśli chcę rodzić w Polsce to muszę gdzieś zacząć prowadzić u kogoś ciążę. Sama nie wiem co robić, co o tym myślicie?

A jeśli chodzi o wesela to też mam podobną sytuację bo mam w sierpniu dwa i to dzień po dniu dokładnie 28 i 29 na oba strasznie chciałam iść, obie pary były na naszym, no ale raczej nie ma szans siostra się śmieje że najwyżej z parkietu pojadę na porodówkę hehe ale mąż już zapowiedział że choćbym czuła się jak nowonarodzona to mogę zapomnieć... i wcale mu się nie dziwię. Na szczęście w przyszłym roku szykuje nam się kolejne którego już nie odpuszczę na pewno i mam zamiar zabrać maleństwo na kilka godzin, a później zorganizować kogoś do opieki.

Gość elilu
cotyniepowiesz, usg dziecku nie szkodzi, ja mam co 2 tygodnie a w szpitalu to mialam dwa w odstepie godziny, wiec bez obaw moze robic:)

Pewnie masz racje elilu, tylko ze mnie taka panikara, nasłucham się ludzi naczytam się w internetach głupot, a później panikuję, no ale zwalam to na brak doświadczenia w tym temacie, dziękuję że rozwiałaś moje wątpliwości :)

Dziewczyny a ja się zastanawiam czemu mam takie suche dłonie ciągle.... wszystko jasne będzie chłopczyk :)

Hancik to się uśmiałam...:)) z tych mitów ciążowych to można by jakiś skecz niezły napisać...dobranoc wszystkim trzymajcie kciuki...

Martamartika zwróć uwagę na którym boku się kladziesz. Dzięki temu nie będziesz musiała robić testu sody :) Dobranoc mamusie.

Gość rj
Dziewczyny, jestescie bezbłędne ;) hehehe juz mam dobry humor na calyd zien ;)

Gość gośćterka
Gdyby się uprzeć, to mam wszystkie objawy ale o bliźniakach mi nic nie wiadomo :P Ja sobie wbiłam do głowy, że noszę chłopaka. Nie wiem dlaczego, jakoś inaczej nie potrafię myśleć, samo tak wychodzi. Ale na dziewczynkę równie mocno będę się cieszyć, teraz to tylko chcę, żeby było zdrowe... rj, ja za te pierwsze badania (krew+usg) zapłaciłam 400zł. Teraz w certyfikowanej placówce 450zł.

Dzień dobry :) Gośćterka sporo kasy w sumie już wydałaś na te badania. Miałaś jakieś zalecenia czy po prostu sama dla siebie robiłaś?

Gość rj
oj, to wiecej niz ja, ja za swoje zaplacilam 380. Z tym, ze ja chyba tu najstarsza jestem z was, choc przed 35. Poza tym mam pewne problemy i dlatego robilam. Lekarz sam mi to zasugerowal i polecil osrodek, w ktorym to robia.

Gość gośćterka
Lekarz mi polecił to badanie i podał przychodnie, w których mogę to zrobić. Teraz nie wiem czy to źle czy dobrze, że się na to zdecydowałam. Mój wiek też nie jest zaleceniem, żeby robić ten test. Mam nadzieję, że pierwszy wynik okaże się pomyłką. Chociaż po portfelu nas to szarpnęło, i to mocno, to zapomnę o tych pieniądzach jeśli tylko wszystko będzie w porządku. rj, rzeczywiście zapłaciłaś mniej. U nas w ogóle się wszyscy cenią, bo wiedzą, że na NFZ nie ma szans się dostać na czas bez znajomości :/

Gośćterka masz rację. Kasa nie ważna w sumie byle teraz wynik dobry wyszedł. Ja cały czas trzymam kciuki. A i jest taki temat na forum i dużo dziewczyn pisze ze miały źle wyniki tego testu a później wszystko było ok. Tam ogólnie bardzo negatywnie pisali o jego wiarygodności. Poczytaj sobie jak znajdziesz chwile

Gość gość
Może to już czas zakupić koszule CIĄŻOWE, do KARMIENIA i PORODU? Z nami najtaniej! www.sklep.brzuchatki.pl/pl/n/99

Gość gośćterka
Hancik, właśnie przetrzepałam już internet i znalazłam ten temat, podniósł mnie trochę na duchu:) Rzeczywiście masa dziewczyn pisze o tym teście w sposób negatywny, wręcz odradza robienie go. Dzięki za trzymane kciuki;) Jutro trochę się wyjaśni sprawa, nie mogę się doczekać. Jest jeden mały plus tej sytuacji- będę na usg już czwarty raz i zobaczę co mi się tam w środku dzieje, bo widok jest naprawdę świetny :)

Gość elilu
dziewczyny myslicie ze moge ssac tantu verde na ból gardła ??

Gość rj
eliu, nie wiem, wiec nie pomoge, ale ja przezornie nawet Hollsów (czy jak tam sie pisze) nie bralam. J bym nie ryzykowala, bo nawet rozne ziola moga byc szkodliwe. a ja bym tez tak chetnie usg czesciej robila, a najlepiej byloby miec rentgen w oczach hehe

Gość elilu
w internecie pisza ze jest bezpieczne w ciazy wiec nie wiem , ale ja tam wole doraznie cos wziac bo gardlo mnie boli niemiłosiernie niz czekac i nabawic sie poważniejszej infekcji i brac antybiotyk

Gość elilu
a bierzecie jakis witaminy?? ja wyniki mam dobre i lekarz nie zalecal niczego brac ale i tak kupilam sobie dzis tez falvit mama zeby sie wzmocnic troche bo czesto lapie infekcje, mam nadzieje ze nie przedawkuje witamin :)

hallo hallo...ja już po usg prenatalnym...ryzyko wystąpienia jakichkolwiek wad bardzo niskie...Widziałam mojego bobaska no i ma całe 5,6 cm mierząc od pośladków do główki...obie ręce,obie nogi,piękny nosek,i widac było górną wargę więc rozszczepem tez nie ma się co martwić...ogólnie wszystko w jak najlepszym porządeczku na tym etapie...no na 80% córcia.Mówię,80% procent bo nie mogę powiedzieć ,że na 100 ale jak dla mnie córa jak się patrzy-powiedziała pani Dr.

Gość Agata2301
elilu na ból gardła tylko płukanie wodą z solą, szałwią lub rumiankiem - naprawdę pomaga. Co do lekarstw raczej radziłabym skonsultować to z lekarzem. Na pewno można brać witaminę C i rutinoskorbin oraz pić wapno. Przechodziłam przeziębienie w 8 tygodniu i o wszystko pytałam swojego lekarza. CoTyNiePowiesz, ja bym nie wytrzymała i z pewnością zrobiłabym USG podczas pobytu w Polsce :) Kurczę dziewczyny wczoraj zaczęłam 13 tydzień i mdli mnie nadal... Kiedy to minie ?

A tak z ciekawości zapytam, w jakim wieku kobiety dostają wskazania do USG prenatalnego ?

Agata widzisz ja żadnych wskazań nie miałam,po prostu chciałam we wczesnym etapie ciąży ocenić i oczywiście wykluczyć jakiekolwiek wady płodu genetyczne ,ciemieniowo rdzeniowe... usg dość kosztowne ale postanowiłam wykonać by rozwiać wątpliwości...

elilu ja witamin nie biore ostatnio tylko ze względu na zle wyniki moczu brałam urosept i żurawit,ale dziś odebralam wyniki swoje i obawiam się,że tym razem trzeba będzie coś wziąć...hemoglobina poniżej normy...anemia tak?

Gość Hancik
Elilu ja też nie biorę witamin. W pierwszym trymestrze tylko kwas foliowy. Teraz nic. Według mnie można brać tantum verde w ciąży. Ja tez jestem przeziębiona i zapytałam pediatry moich dzieci. Kazał brać witaminę C, calcium i tantum verde na gardło. Dodatkowo zalecał cytryny, czosnek, miód naturalny i sok malinowy. Martamartika gratuluję córeczki :)

Gość elilu
marta anemia to chyba jeszcze nie na to sie składa wiecej czynników, ja mam wyniki w normie a kupilam sobie witaminy ze wzgledu na czeste infekcje ktore ostatnio lapie i opryszczke ktora tez wyskakuje co chwile na wardze , mysle ze sobie ani dziecku tym nie zaszkodze

oj mam nadzieję,że nic groźnego już tak dobrego dnia byle wynik mi nie zepsuje RBC krwinki czerwone poniżej normy i MCH-wskaźnik hemoglobiny w krwince czerwonej podwyższone...