Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

badania OBOS na temat sluchaczy muzyki

Polecane posty

Gość gość

Wśród wiodących gatunków muzyki prym wiodą trzy nurty muzyczne, a mianowicie: Pop 40% osoby ukształtowane społecznie Rap 38% osoby mające własne poglądy, potrafiący myśleć nieszablonowo Disco polo 27% osoby lubiace dobra zabawę, otwarte na świat Na szarym końcu uplasował się metal z ilością słuchaczy w liczbie 2,5% słuchamy głównie przez plebs i margines społeczny, osoby chłonne jak gabka, wierzące w świat fikcji

Gość gość
a klasyczny rock ??

Gość gość
Gdzieś jest, ale znikl mi wynik ;)

Gość gość
w Polsce 87% słucha disco [z czego ludność wiejska czyli 70% disco polo] 10 %słucha amerykański pop. [z czego 90% Ruhanny] 2%słucha rocka 1%inne

to czemu większośc fanów metalu jakich znam to osoby i inteligencji wyższej niż przecietna, mający ciekawe hobby(np. udzielanie sie w bractwach rycerskich, rodzimowierstwo słowianskie), za to praktycznie żadnej nie można nazwac marginesem społeczeństwa? Dlaczego próbujesz nieudolnie obrazić fanów metalu?

Gość gość
Dziwne, bo inne badania sugerowaly, ze metal jest zaraz za muzyka klasyczna jezeli chodzi o inteligencje fanow...

"Rap 38% osoby mające własne poglądy, potrafiący myśleć nieszablonowo" Przecież 90% fanów rapu to dresy, kibole i gimbusy. To jest margines społeczeństwa, a nie pozytywnie zakreceni ludzie słuchający metalu :)

"Dziwne, bo inne badania sugerowaly, ze metal jest zaraz za muzyka klasyczna jezeli chodzi o inteligencje fanow..." Bo autor tematu pewnie wymyślił sobie te badania w celu prowokacji i obrażania. ;)

Gość gość
Kasia wyników badan nie zmienisz, możesz co najwyżej się nie zgadzać z nimi. Wiem, ze prawda czasami boli, ale pozostało ci tylko pogodzić się z nią.

Gość gość
Te wyniki przypominaja wyniki wyborow w Rosji...autor cos popieprzyl jak je wymyslal

Gość gość
A gdzie muzyka klasyczna ? Ja slucham i wielu ludzi

"Wiem, ze prawda czasami boli, ale pozostało ci tylko pogodzić się z nią." Coś co jest niezgodne z rzeczywistością(np. wymyślone przez trolla "wyniki badań"), to nie jest prawda. :D

Gość gość
Ocho! Kaska robi swoj***adania:-)

Gość gość
A gdzie inne rodzaje muzyki? Co z ludzmu ktorzy sluchaja wielu gatunkow? Czemu suma tych wynikow to ponad 100%?

Jak wyjasnisz fakt, że " plebs i margines społeczny, osoby chłonne jak gabka, wierzące w świat fikcji" nie pasuje do absolutnie żadnego fana metalu którego kiedykolwiek poznałam, a poznałam dużo? :)

Gość gość
Np. Ty wierzysz w świat fikcji uważając, ze metalu słucha więcej niż 2,5%

nie wiem ile procent ludzi słucha metalu, ale wystarczająco dużo, by stworzyć prężnie działającą scene - w polsce tygodniowo odbywa sie około 40 koncertów metalowych, i zapełnić wielotysięczne koncerty gwiazd - np 25 tysięcy na Iron Maiden w czerwcu, albo 80 tysiecy na wielkiej czwórce thrash metalu w 2010 na Bemowie :)

Gość gość
Koncerty na 200 osób z czego ok. 80% ludzi na każdym koncercie beda ci sami :O

Gość mam dziś otwarty umysł
Kamila zapodaj linki do twoich ulubionych ballad metalowych:classic_cool: