Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przewijać przed czy po karmieniu

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Budzi się noworodek i marudzi z głodu. Najpierw przewijać czy karmić i potem przewijać?

Gość gość
ja przewijałam i wtedy karmiłam bo taki maluch często jak się naje to zasypia, a np. moja nie marudziła jak miała kupę więc i z nią mogłaby spac ze 3h spowrotem.

Gość gość
bleeee :O

Gość gość
ja wpierw przewijam, bo wiem, ze jak sie naje to zaraz zasnie. marudzi z jedna minute przy tym przewijaniu a potem spokojnie najedzona i przewinieta usypia

Gość gość
Dzięki. A jak wyje ssak z głodu to na 'wyjca' przewijać?

Gość dns
Przewijać przed karmieniem kazały położne w szpitalu, co u mnie nie zdało egzaminu właśnie dlatego, że jak dziecko się obudziło na jedzenie to płakało aż nie dostało jeść i przewijanie tylko wydłużało ten czas, po drugie często podczas jedzenia robiła jeszcze w pieluchę

Gość gość
Mój noworodek przeważnie budził się już z kupą w pieluszce, albo robił ją jak tylko wzięłam na ręce, więc problem sam się rozwiązywał, z tym że przewijanie przeważnie było i przed karmieniem, i po- zwykle zaraz po karmieniu albo w trakcie jak wyluzował to robił znowu... Jak było nasikane "po brzegi", nie mówiąc o przemoczonym ubranku, również przewijałam od razu. Jedynie jak miał nasikane tylko trochę a ewidentnie płakał z głodu to nie czekałam z karmieniem.