Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam niepracujących

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jak sobie radzicie z obowiązkami w domu? Ja mam 3 letniego przedszkolaka i 9 miesięcznego synka, który jest uczepiony jak rzep psiego ogona. Powiem szczerze, że nie wiem czy jestem leniwa czy źle zorganizowana ale ciągle mam bałagan w domu, obiad z opóźnieniem, tona w zlewie do zmywania. A jeszcze trzeba zrobi© zakupy, na spacer wyjść. Czy jak wasze dzieci zasypiają to wtedy nadrabiacie zaległości i sprzątacie do północy lub dłużej? Bo powiem wam, że jak mój dzieci zasną zazwyczaj dopiero niestety ok 22 to ja już padam z nimi i nie mam siły na nic....

Gość gość
W tej chwili jestem na macierzynskim, syn ma 2 drzemki i wtedy sprzatam. Jak Twoj mlodszy spi to zajmij czyms 3latka i ogarnij. To kwestia organizacji.

Gość gość
3- latek w przedszkolu więc zostajesz tylko z maluchem. Dziecko spi, Ty robisz swoją robotę. PROSTE

Gość gość
Dzieci zasypiają o wiele za późno, mój synek zasypia po 19 i nie ma zmiłuj. Ja czasem ogarniam jak dziecko śpi w dzień a czasem mi się nie chce i wtedy odpoczywam, bo samo zajmowanie się dzieckiem jest cudowne, ale normalnie w świecie męczące. Pani do sprzątania raz w tygodniu - myślę, że to załatwi sprawę. Jak moje dziecko zasypia wieczorem to nigdy nie sprzątam, wolę ten czas spędzić z mężem albo robiąc coś dla siebie.

Gość gosc jakis tam
kazda mama majaca dzieci jest pracujaca:))ja mam 5 latke i druga 5 miesieczna jakos daje rade,poczatki byly ciezkie ale ogarniam juz wszystko!jak mam czas to pospratam,jak mi sie chce to odpoczywam,dom nie musi lsnic,najwazniejsze zeby dzieciom poswiecac duzo czasu to jest najwazniejsze:)

dziś To też Ty od macierzyńskiego, a wiec małego dziecka? Co to znaczy "zasypia i nie ma zmiłuj". Gadasz totalne bzdury. Masz po prostu chwilowe szczęście i nie ma w tym twojej zasługi, jak twojemu dziecku się odwidzi, to będzie zasypiać o 24, nie zmusisz go do spania w dzień czy zasypiania wcześniej! Wypowiadasz się z taką pewnością jakbyś wychował co najmniej 5 dzieci. :D "Specjalistka" :D

Gość gość
Ja miałam podobnie. 2 lata różnicy pomiędzy dziećmi. Szczerze powiedziawszy nie wiem, jak ja to ogarniałam. Wszystko zależy jakie są dzieci. Jak twoje uczepone i odczepić się nie chce, to niestety, ale zupę musisz pomieszać z dzieckiem na biodrze. Takie dziecko siedzi, raczkuje, może nie byłoby głupie o ile masz miejsce, kupić taki większy kojec, 1,5 na 15 m, nawrzucać zabawek, czy co tam mu pasuje i wtedy zrobić co trzeba. Na zakupy to niestety z dzieckiem. To możesz zrobic idąc po starszego do przedszkola.

Gość gość
Kiszka przeczytaj jeszcze raz co napisalam, niemoto. Skad Ty wiesz ile ja mam dzieci i w jakim wieku? :D tylko moj syn ma drzemki, najmlodszy :D corka jest w szkole, a srednia ma 4 lata i wiecej jest w domu niz w przedszkolu, wszechwiedzaca wielce. Ja leniem nie jestm jak Ty i nie ogladam seriali WCALE!!! Dla Ciebie moze niepojete, dla mnie strata czasu.

Gość gość
Kiszce chodzilo głównie o to twoje "nie ma zmiłuj się". I ma rację, dzieci są różne. Niby dziecko w przedszkolu, to powinno padać na twarz ok godziny 20, bo rano wstaje. A jednak nie chce wczesniej. Widocznie ejst cżłowiekiem, który potrzebuje mało snu. a niemowle nie śpi, bo rodzeństwo nie śpi. Najgorzej jak takie małe dziecko śpi na spacerze, to gdzie w domu będzie mialo drzemki?

Gość gość
Ja nadrabiam wieczorem jak córka zaśnie. Co prawda ja mam jedno dziecko (2,5 roku) ale pracuję zawodowo, jak wracam do domu to przede wszystkim poświęcam czas dziecku, jak mała idzie spać (ok.22) to biorę się razem z mężem za gotowanie obiadu na następny dzień, sprzątanie itp., później mamy chwilę dla siebie - film, książka, seks, zwykle nie zasypiamy przed 1 w nocy, ale co zrobić :) Zakupy robimy w drodze z pracy, generalnie dzielimy się z mężem wszelkimi sprawami domowymi bo inaczej byłoby to mega trudne do ogarnięcia.

Gość gość
Kiszka patola? Moze na Ciebie tak wolaja, ja nawet dobrze nie wiem co to w ogole znaczy :D a teraz wybacz z pewna waska grupa spoleczna, ktora ma iq ponizej przecietnej jak Ty nie ma co dyskutowac, bo pokonuje doswiadczeniem :D

Gość autorka tego tematu właśnie
Mam jedno dziecko w przedszkolu do ok.15, wiem, że to dużo czasu i można by było wtedy dużo zrobić, ale młodszy syn jest naprawdę absorbujący i coś tam jedną ręką mogę zrobić, ale grubsze rzeczy jak posprzątać łazienkę czy poprasować już się nie da, tylko jak śpi, a on śpi 2 razy po 40 minut i to raz na spacerze przeważnie. Wiem, że może trochę marudzę, bo są matki z trójką i czwórką dzieci i więcej i dają radę, więc to może kwestia zorganizowania.

Gość gość
Kiszka oczywiscie. Bo Ty wiesz jak mam na imie nazwisko znasz nawet moja serie dowodu i wiesz gdzie pracuje jakie mam wyksztalcenie itp :D przeciez jestes wszechwiedzaca, szkoda ze pominelas fakt ze mam 3 dzieci i jakos dziwnym trafem to ogarniam :D osoba na poziomie w zyciu by takich glupot nie napisala jak Ty piszesz w kazdym poscie. Zwykly brak kultury i prostactwo. Glupiutka kurka.

Czy Pani coś brała? Nie za bardzo wiem, o czym Pani do mnie pisze. Ciężko się prowadzi konwersację z kimś, kto odnosi się nie wiadomo do czego i używa niezrozumiałych słów. Niepotrzebnie stosujesz kazuistykę. Odpowiadam tylko dlatego, że wzbudzasz moje ambiwalentne uczucia, ale to deliberowanie chyba nie ma sensu. Byłoby łatwiej gdyby pisał pani po polsku. 🖐️

Gość kurka kurka
Co to jest kazuistyka? Czy to coś jak kazeina? :D Śmieszą mnie ludzie, którzy używają trudnych (w ich mniemaniu) słów, aby zrobić wrażenie inteligentnych :D No doooobra, daję ci plus bo najwidoczniej masz w domu słownik. Ko ko ko ko!

Kiszka chyba masz stalkera :D O czym ta pomarańcza do ciebie pisze? Teraz jest dłuższa przerwa bo szuka słownika w sieci bu ha hha ha

Gość gość
Silmana i Kiszka to jedna i ta sama osoba :D

Gość gość
Pudlo Kiszko, to nie ja pisalam "ko ko ko" ale podpisuje sie rekami i nogami pod tym postem. Nie dosc, ze jestes glupia, to tresowana. Poedytuj jeszcze posty, zebym mogla sie posmiac na dzien dobry jeszcze troche :D "patolo" :D

Gość gość
Ta wiedzma na miotle to chyba autoportret tej tepej dzidy :O kolejna ę ą a zdania poprawnie napisac nie potrafi debilka ktora "mysli" ze cos znaczy buhehehehe

Gość gość
A teraz Kiszka i Silmana (wciąż ta sama osoba) poliżą sobie publicznie tyłeczki, takie mądre obie, och, ach, a na kafe takie chamstwo i prostactwo, fuj!

Gość gość
To sie teraz nazywa "patola" moja droga :D

Jak w przedszkolu, dawaj, dawaj. Wisz Autorko dlaczego nie warto posyłać dzieci do przedszkola? Spotykają tam dzieci rodziców, którzy, mając po tyle dzieci, tak się wyrażają jak Pani w powyższych postach.