Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Firma w Anglii czyli śmieszna optymalizacja Zus

Polecane posty

Gość gość

Bo jesteście niepoważni z tą "optymalizacją" Zus- teraz wychodzi zatrudnienie zagranicą, za chwilę wybuchnie skandal z firmami w Anglii, ale chcecie płacić pośrednikom- oszustom- to tak jest. Płacicie niebotyczne kwoty za nic tzn. za payslip (nic nie warty) przy zatrudnieniu zagranica lub 400 zł. za założenie firmy w Anglii, adres roczny - 800 zł., prowadzenie księgowości - 600 zł.msc,gdzie taka firmę można założyć samemu online za 75 zł. ( 15 funtów), adres roczny( oferta z netu) mieć za 250 zł. ( 45 funtów), a księgowość zrobić w 19 miesiącu działalności firmy czyli zaoszczędzić ( 600 zł. x19msc=11.400 zł.). Płacicie zatem na WŁASNE ŻYCZENIE( czyt. wyrzucacie w błoto), ale jak jest popyt to jest podaż. Nie będę już wspominać o tym ,że firma ltd w Anglii typu ogłoszenia(sprzedam, kupię, wymienię), czy tania paczka z pl do uk - założona dla obejścia zusu - to jeden wielki śmiech na sali, bo jak mieszkasz w Polsce to tam płacisz zus i podatki. Tylko czekać, kiedy je zapłacisz z odsetkami - za rok czy za 5 lat, bo to że zapłacisz jest pewne jak w szwajcarskim banku. Jak Was nie stać na zus to zamknijcie firmy lub załóżcie spółki z o.o. w Polsce- a nie podnoście larum, że was ktoś oszukał.

Gość Seweryn Płock
To nie prawda co piszesz. Firmy Polacy zakładają w Niemczech i na Słowacji. Jak otrzymasz z ZUS orzecznictwo to jest ono wiążące tak długo jak jesteś zatrudniony za granicą. Walisz strachy na lachy. Jest taka strona www.7filar.pl tam masz oceny publiczne niektórych dostawców. Ja od 24 mies jestem na niemieckim zusie a żona na słowackim. To dziala i nawet z lekarza kofrzystam w Polsce. Ludzie! Trzeba walczyć o swoje i dobrze sprawdzać jakie obowiązuję przepisy. To one regulują te sprawy tak samo dla Polaków , Niemców czy Francuzów. Jeżeli jesteś zatrudniony za granicą to tam płacisz składki a nie w Polsce. Możesz mieszkać w Polsce i nadal placisz składki tam gdzie cię zatrudnili.

Gość gość
Taaaak, wszystko pięknie i ładnie-do pierwszej kontroli ZUS, gdzie poproszą o dokument A1 -poczytaj temat optigen zlikwidowany, końcowe strony to się dowiesz ile ludzi jest oszukanych i spłacają ZUS z odsetkami. To ze jesteś wyrejestrowany z polskiego zusu to żadna gwarancja, że nie zapłacisz zusu z odsetkami. Radzę dokładnie sprawdzić wszystko, a nie polegać tylko na obietnicach jakieś firmy ze Słowacji.

Gość gość
To prawda, poczytaj fora, ile ludzi zostało nabitych w butelkę poprzez optymalizację na Słowacji, UK, i teraz spłaca ją ZUS na raty, rekordzista ma ponad 60 tys plus odsetki, a na FB można znalezć info, ze w UK i na slowacji juz nie wydają A 1- zresztą w UK hmrc unieważnia takie dokumenty z datą wsteczną, jak będzie miał jakieś wątpliwości-więc chyba ludzie nie kłamią, zwłazwłaszcza ci, którzy mają firmy w tych państwach. Poza tym o jakim orzecnictwie jest mowa, o tym przestarzałym i zdeaktyalizowanym wyroku SN z 2012 roku - chyba jakieś żarty?????

Gość gość
f.kafeteria.pl/temat/f1/oszukani-przez-euro-lex-and-partners -p_6140830- nowe forum(bo stare zniknęło w dziwnych okolicznościach)- podaj dalej...

Gość jemres
Nie wiem czy warto się w to pakować - zbyt wysokie ryzyko, przecież co chwilę słyszy się o tym, że ktoś z tego powodu płaci ogromną karę - ktoś wam dał gwarancję legalności? Zerknijcie na to - http://www.biznes.haloursynow.pl/artykuly/prowadzisz-firme-sprawdz-z-jakich-uslug-warto-skorzystac,5428.htm Istnieją legalne sposoby na optymalizację biznesu - bankowość, księgowość, codzienne prace w firmie. Wszystko może kosztować znacznie mniej, tylko najpierw trzeba się zaangażować w te zmiany.

Gość gość
Przelewajcie pieniądze na moje konta bankowe! Nawet najmniejsza suma się liczy! Witam jestem samotną niepełnosprawną Mamą ze znacznym stopniem niepełnosprawności i nazywam się Anna Ewa, choruję od urodzenia na ADHD i raka oraz depresje, a jasama wychowuje 11-letnia Córeczkę Zosię, potrzebujemy wsparcia finansowego (wierzę że jeszcze dobrzy ludzie istnieją) utrzymujmy się z renty socjalnej 508,03 zł alimenty mam bardzo małe gdyż przybrany ojciec dziecka zwany ojczymem i tatusiem przyklejanym skutecznie wymiguje sie od płacenia wyższych (ale to długa historia) dużym wsparciem dla Nas są moi rodzice (ale Oni wiecznie żyć nie będą), nie proszę o duże pieniądze tylko o drobne wpłaty które pomogą Nas jakoś żyć SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA KAŻDĄ POMOC I WSPARCIE (panom za propozycje seksualne dziękuję ale takie nie wchodzą w grę) NIE CHCE NIKOGO NACIĄGNĄĆ ANI OSZUKAĆ, JESTEM UCZCIWĄ SAMOTNĄ MATKĄ W POTRZEBIE! POZDRAWIAM SERDECZNIE i jesteśmy głęboko wierzącymi katoliczkami! Mój mąż i ojciec mojej córeczki zmarł w młodym wieku na raka! IBAN 13 1160 2202 0000 0000 5891 2938 (POLAND) 32 1140 2004 0000 3402 4174 7356 (Polska) Panowie i Panie! Wasze dzieci też mogą zachorować! Niech zdrowi i bogaci podzielą się pieniędzmi ze zdrowymi i chorymi! Przelej nawet od 1 zł w zwyż! Każda kwota się liczy! Mała to może być suma jak i duża! Każda suma się liczy i wpłacajcie nawet najniższe kwoty na te obydwa konta bankowe! Podziel się z nami swoimi pieniędzmi i nam pomóż! Ciebie też bieda spotka na stare lata i nowe choroby Wam dojdą! Dzieci chore jak wyzdrowieją to będą pracowały na Wasze zasiłki, renty emerytury i zapomogi oraz dofinansowania! Dobre katoliczki i ateistki oraz satanistki pomóżcie!

Gość gość
żeby nie płacić ZUSu wystarczy założyć spółkę z.o.o i po problemie

Gość gość
Jesli poszukujecie fachowej pomocy w założeniu lub prowadzeniu firmy w Anglii, Irlandii , Szkocji i Walii zapraszam do odwiedzenia strony http://polskiksiegowywuk.co.uk/pl/ Oferujemy profesjonalną i kompleksową obsługę finansowo-księgową dla osób fizycznych i podmiotów gospodarczych.

Gość Martynaxx
Chcąc poszerzyć swoją wiedzę w tym temacie znalazłam ostatnio wpis na ten temat -> http://www.smartads.pl/#!/jakdzialamy