Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Trimado123

Łupież pstry. Pomocy !

Polecane posty

Witam. Od ponad roku walczę z łupieżem pstrym bez żadnego rezultatu ... Byłem kilkakrotnie u dermatologa i zasypał mnie receptami jak zawsze ... Przez ten okres czasu wykorzystałem już wiele szamponów takich jak np: Nizoral (3), Oliprox (4), Pirolam (1) oraz różnego rodzaju maści i tabletki a nawet zwykły ocet ... Nic nie wpływa na to aby te plamy znikły. Wręcz przeciwnie jest ich coraz więcej obejmują one (już) całe ciało ( tułów, twarz, nogi, stopy, dlonie itp. ) Nawet podczas kuracji tworzą się nowe ciemno-brunatne plamy . Nie wiem co robić proszę o rady ! Z góry dziekuje.

Gość gość
Terapię flukonazolem doustnie też przeszłaś i bez rezultatu??? Bo mój brat miał to cholerstwo, brał właśnie przeciwgrzybiczne doustnie, plus zewnętrznie nie wiem już co konkretnie i się udało ładnie zwalczyć. Aha, on jeszcze miał jakiś olejek czy maść z kwasem salicylowym, do stosowania na głowę.

Flukonazol brałem przez 2 tyg po jednej tabletce dziennie ... I z moich obserwacji nie pomógł. Może przyczyną są mocne szampony, które wysuszają skórę ?