Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Przerwy w l4 a niwy okres zasiłkowy

Polecane posty

Gość gość

Od 24 marca jestem zatrudniona u pracodawcy X. Umowa na czas określony. Bez przerw świadczyłem prace do 17 sierpnia. Od 18 sierpnia przebywałam na zwolnieniu lekarskim ze względu na zagrożoną ciąże kod B. 25 października trafiłam do szpitala i ze względu na zgon płodu otrzymałam zwolnienie lekarskie do 08 listopada. Ze względu na brak możliwości określenia płci płodu nie otrzymałam 8 tygodniowego urlopu macierzyńskiego. Na kolejnym zwolnieniu lekarskim od ginekologa przebywałam do 14 listopada. Po 2 dniowej przerwie 15-16 listopad, weekend i dni wolne od pracy dla mnie, otrzymałam kolejne zwolnienie lekarskie od lekarza rodzinnego na okres 17 listopad i do dziś zwolnienie jest kontynuowane przez lekarza prychiatrę. 2 ostatnie zwolnienia nie posiadają kodu A gdyż są to nowe jednostki chorobowe nie związane z ciążą i poronieniem. W związku z powyższym czy weekendowa przerwa w zwolnieniach spowodowała rozpoczęcie nowego okresu zasiłkowego ? Czy tym samym jestem chroniona przed zwolnieniem przez kolejne 3 miesiące zgodnie z art. 53 KP , pomimo krótszego niż 6 miesięcy stażu pracy ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować