Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy jak miałyście 1 cesarke to drugą też?

Polecane posty

Gość gość

up up

Gość gość
Mam nadzieję że tak

Gość gość
z tego co wiem od ginekologa to można wybrać.ja miałam pierwszą cesarke ze wskazań nagłych i w drugiej ciąży mówił że mogę rodzić siłami natury ale nie muszę.Chciałam normalnie ale znowu była cesarka ze wskazań

Gość gość
Jesli ze wskazan medycznych to pewnie tak. Jesli np ze wzgledu na ulozenie dziecka czy w braku postepu porodu itd a tym razem wszystko bedzie w porzadku to beda ci kazali rodzic naturalnie.

Gość mama1234gość
Tak.ja mialam druga tez. Bylo trudniej niz przy pierwszej -komplikacje...ogolem szpital do bani. Pierwsza wspominam niezle. Jedynie co mnie zaskoczylo to,to ze szybciej doszlam po cesarce do siebie :)

Gość gość
Jak leżałam na patologii ciąży to jeśli nie było wskazań do drugiej cesarki to matka sama mogła zadecydować. Lekarze sugerowali np. że tym razem lepiej byłoby sn ale dycyzja ostateczna należała do kobiety.

Gość gość
Ja miałam trzy cesarki

Gość gość
Pierwszą cc miałam ze względu na zagrożenia życia płodu. Drugiej miało nie być, bo chciałam rodzic sn, ale dziecko było duże i lekarz namawiał na cc mimo tego, że wcześniej bardzo był za sn. Istnieje możliwość wyboru, w szpitalu podpisuje się papier że nie wyraża się zgody na poród sn (jeżeli ie ma żadnych wskazań do cc).

Gość gość
Ja miałam cc 3lata temu.w maju rodze drugie.również cc.lekarz powiedział,że jak nie wyrażam zgody na sn,to nikt mnie zmuszać nie będzie.pierwszy poród cc,z powodu nieprawidłowego ułożenia.

Gość gość
Pierwsze dziecko cc -brak postepu porodu 3 dni na porodówce. Drugie dziecko sn po 12 godz córka na świecie ale bez masażu szyjki kilka razy bym nie urodziła i tak mi szyjka pękła miałam na niej 9 szwów.