Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja kolezanka pisze wszedzie ze ma wyksztalcenie wyższe a ma licencjat

Polecane posty

Gość gość

wszedzie pisze ze ma wyzsze... przeciez nie ma magistra wiec jakie wyższe?? nawet facetom nowo poznanym mowi ze ma wyzsze.

Gość gość
Bo ma wyższe licencjackie

Gość gość
a ty tylko mature:/

Gość gość
licencjat to wyzsze wyksztalcenie.

Gość gość
bo ma wykształcenie wyższe zawodowe czy tam wyższe licencjackie to jedno i to samo. Nie ma tylko tytułu magistra

Gość gość
Licencjat to wykształcenie wyższe. Magisterskie jest wtedy kiedy ktoś zdecyduje się pisać pracę magisterską i ją zda. To samo jest w szkole średniej, kończąc liceum ogólnokształcące uzyskujesz średnie wykształcenie, matura to dodatkowy egzamin i robi to tylko ten kto chce, tak samo z magistrem właśnie jest.

Gość gość
Licencjat to jest wykształcenie wyższe (I stopnia). Magister to wyższe II stopnia. Doktor to wyższe III stopnia.

Gość gość
Warunkiem minimalnym do uzyskania wykształcenia wyższego jest obronienie pracy licencjackiej. Licencjat daje prawo do określenia swojego wykształcenia jako wyższe.

Gość gość
aha czyli nauczyciele tez moga uczyc w szkole podstawowej po licencjacie i nie robic magistra jak nie chca??

Gość gość
Teoretycznie tak. Jeżeli ktoś ma licencjat z np. anglistyki, to może uczyć angielskiego w gimnazjum. Żeby uczyć angielskiego w liceum trzeba by mieć magistra. A żeby wykładać angielski na studiach - być doktorem.

Gość gość
nauczyciele w szkole podstawowej moja droga nie tylko mają magistra ale robią kilka fakultetów, bo jest duża konkurencja i muszą podwyższać sobie poprzeczkę jeśli chcą mieć pracę

Gość gość
nie klam bo moj kolega od lat jest tylko licencjatem i w szkole podstawowej moze miec licencjata nie magistra dyrekcja nawet mowila mu ze nowe przeppisy weszly ze wystarczy liecencjat w podstawowej

Gość gość
Lektor w szkole wyższej nie musi mieć doktora. U mnie wszystkich lektoratach wykładają magistrowie. I co więcej, nie muszą robić doktoratu. 🖐️

Gość gość
Aha i studiuje na państwowym uniwersytecie, żeby nie było, że w jakiejś szkole tańca i hulanek :classic_cool:

Gość gość
a moj kolega pisze ze ma wyksztalcenie gimnazjalne a ma wyzsze czy to jest karalne?

Gość gość
A co cie to obchodzi ? A ja mam podstawowe a pisze ze wyższe