Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitta05

Do jakiej temperatury spacerować z kilkumiesięcznym niemowlakiem?

Polecane posty

Gość kitta05

Witam wszystkie mamy. Moja córeczka ma 3 miesiące. Codziennie chodzimy na spacery, które trwają różnie- zazwyczaj godzinę lub półtorej. Ale w związku z tym, że niebawem zaczną się temperatury minusowe (dziś jest już 0 stopni) to zaczynam się zastanawiać na jak długie spacery sobie pozwalać w tym czasie? I poniżej ilu stopni nie wychodzicie na spacer z dzieciaczkiem? Będę wdzięczna za wszystkie wypowiedzi, bo w moim otoczeniu każdy mówi co innego ;) Oczywiście chodzi mi o dzieci kilkumiesięczne.

Gość gość
wydaje mi sie że skoro "sorry taki mamy klimat" to w każdej, no chyba że bedzie -30

Gość kitta05
No ale chyba jak będzie -15 to nie wyjdę aż na godzinę?

Gość gość
do -10 na 45 minut i bedzie ok.Nie wychodz jak wieje.

Gość kitta05
dziękuję za konkretną odpowiedź :)

Gość gość
Kiedyś, jak moje dzieci były niemowlętami oglądałam jakiś program o dzieciach i tam pediatra wypowiadał się na temat wychodzenia z dziećmi na mróz. Jeżeli dziecko nie śpi można wyjść na dłużej, ale nie spacerować ze śpiącym dzieckiem poniżej -5 bo mróz niekorzystnie wpływa na śluzówkę i skórę śpiącego dziecka, łatwiej o odmrożenia.

Gość kitta05
To ciekawe, wezmę to pod uwagę, tym bardziej że moja córcia zawsze zasypia jak tylko wychodzimy na dwór :)

Gość gość
A chce ci sie wychodzic w takie zimno? Ja z synem 7m nie wychodze jak nie musz. Z corka tez nie wychodzilam a najmniej chorowita jest w przedszkolu. I szczerze to dzisiaj tez nie widzialam innych matek spacerujacych. U nas dzis -5.

Gość gość
syn jest z konca lipca, juz pierwszej zimy wychodzilam do -5 na pewno, jak bylo chlodniej to na krocej. Dziecku bylo cieplo, puchowy kombinezon, kocyk, ta nakladka na wozek, nic mu nie wialo

Gość gość
do -5

Gość gość
moja cora ma 8 mies i wychodze z nia codzien choc na krotko,oczywiscie jak nie leje a ni jak nie wieje,dzis bylo -5 i wychodzilam 2 razy na ok.godzine,uwazam ze jest to dobre dla dziecka,hartuje sie i odpukac nie choruje mi

Gość gość
Ja wychodziłam zeszlej zimy bez względu na temperaturę.