Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwny, mały siostrzeniec.....

Polecane posty

Gość gość

napisałam dziwny, ale bardziej chodzi mi o to, ze chyba chory - nie wiem jaki to rodzaj choroby lub objawy jakiej choroby a mianowicie chłopak ma dzisiaj już 9 lat, ale zawsze gdy coś go bardzo cieszy, jest rozemocjonowany - w pozytywnym sensie, to zaczyna szybko w miejscu tupać nogami i machać rękoma tak jakby udawał małego ptaszka czy motylka - kiedy był mały wszystkim wydawało się to słodkie i fajne teraz moja siostra jest przerażona - czy to syndrom czy nawyk czy objawy niedorozwoju, oprócz tego tupania i machania jest zupełnie normalnym dzieciakiem czy kto widział jeszcze takie zachowanie u innych dzieciaków? robi to wszędzie w sklepie, w szkole, w domu - widać, że nie panuje nad tym, a ludzie patrzą na niego jak na kosmitę...

Gość gość
a weś się zajmij czymś Ludzie pajacują, zobacz Annę guzik w jej programach i już zrozumiesz, że pajac to pajac:)

Gość gość
dzięki blue, jednak bez tych występów przy zabawach czy bajkach jest zupełnie normalny - nie jest agresywny, nie rozmawia na lekcjach, spokojny, tylko tupie i nasuwa tymi łapkami - masakra, siostra sie martwi ja nie wiem jak ja pocieszać...

Gość gość
nadpobudliwość była by oczywista w wielu innych sytuacjach. Po prostu całe życie ten nawyk spotykał się z pozytywną reakcją, wszyscy się uśmiechali to tak nauczył się okazywać radość

Gość gość
Trzeba było to tępić jak był młodszy, teraz może być mu ciężko zrozumieć czemu nagle jest karcony za zachowanie za które wcześniej go chwaliliście.

Niee noo jak jest spokojny itp to nie będzie żadne ADHD.Z opisu poprostu inaczej wywnioskowałam a komentarz powyżej jest bardziej trafny:)