Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

babcia męża wymysla niestworzone historie

Polecane posty

Gość gość

Mamy 14 miesiecznego synka, wczoraj pojechalismy z nim na zakupy, bo chcialam mu kupic kombinezon na zime no i kupilam, wracamy, dzwoni tesciowa co z malym? Mówie, ze ok przeciez jest zdrowy, a ona mi mówi, ze dzwonila do niej jej mama, czyli babcia mojego męża, ktora mieszka u nas na parterze, my zajmujemy pietro, ze pojechalismy z malym do logopedy, bo nie wyraznie slowa wymawia. Ciagle mu cos wmawia, jak mial 8 mies, kazala nam jechac do ortopedy, czemu on nie chodzi. Jak jej zwrocic uwage, zeby sie odczepila, ale nie obrazila, z tymi swoimi radami

Gość gość
Wyprowadzic sie? Babcie wyeksmitowac? Przywyknac? Babcia, nawet jak jej cos powiesz i tak bedzie to robila.

Gość gość
ale to chyba nie o to chodzi, że się wtrąca, ale o to, że coś jej się miesza... trzeba przymknąc oko i nic nie mówić, starszym ludziom się kiełbasi w głowach no, miałam identyczną sytuację, nic nie powiedziałam, nie wyjąsniałam. po co?

Gość gość
tylko, ze wy bez tych babć żyć nie możecie, najlepiej jakby oddawała wszystkie pieniądze, prała, sprzątała, gotowała , opiekowała sie 24 godzin na dobę wnukami i nic sie nie odzywała, to byście dopiero były szczęśliwe, małpy wredne

Pytanie - Wy mieszkacie u babci czy babcia u Was ? Czasami lepiej ugryźć się w język , jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić. Zresztą skoro to babcia męża to niech uwagę zwraca jej mąż. Na męża się tak nie nadąsa,a jak ty coś powiesz to za chwile mozesz być wrogiem numer 1 :D

Gość gość
A ile ta babcia ma lat? Podejrzewam, ze robi to z troski, nie chce dla was i malego zle. Znam kilka takich wiekowych osob 80+ czasami po prostu chca czuc sie potrzebne, dlatego daja rady, wtracaja sie, ale nie robia tego ze zlej woli.

Hehehe taki urok starszych osób ;) moj maz ma to samo z moja babcia ;) ja biorę na to poprawke, czasem mnie smieszy. Maz juz nie zwraca uwagi, ograniczyl kontakt z nią.

Gość gość
kiedys same bedziecie (bedziemy) sie tak zachowywac. Starosc nie radosc. Mlodosc nie wiecznosc ;)