Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak określa się osobę, która nałogowo kłamie i odstawia teatrzyki dla własnej ko

Polecane posty

Gość gość

rzyści? Np. żeby wzbudzić współczucie innych ciągle płacze, udaje stany przedzawałowe, mdleje, a żeby uzyskać jakieś własne profity rzuca stekiem kłamstw i nawet się przy tym nie zająknie tylko robi to jakby z automatu?

Gość gość
Manipulant...

Gość gość
Mitoman..kłamca patologiczny.

Gość gość
Moj byly wypisz wymaluj. Moze kanciarz?

Gość badylek zielony
To moi teście i mój mąż

Gość gość
mitoman pryskaj jak najdalej nawet sie za siebie nie ogladaj ja ledwo co pozbylam sie takiego typka ze znajomych a on oczywiscie lazi po miesci i dalej te swoje klamstwa klepie nie daj sie podejsc to perfidni manipulatorzy usmierca wlasna matke w swoich opowiesciach jesli zajdzie taka potrzeba

Gość gość
opcje zasadniczo sa dwie - pierwsza - jesli robi to swiadomie i druga - jesli robi to nieswiadomie bo i takie egzemplarze istnieja

Gość gość
no raczej tylko swiadomie to czubki dokumentne ziewac i na nic sie nie ogladac ja tez na poczatku kumplowi wierzylam sprawa rypla sie zupelnym przypadkiem jak bym Wam napisala jakie kabarety czynil oko by wam zbielalo :D

Gość gość
aktor

Gość gość
Hmm mój były

Gość gość
tak, super, że wasi byli, byłe, teście, koledzy to takie osoby, ale tu się mamy skupić na psychologicznym rozpracowaniu tego mechanizmu i dlaczego taka osoba nie ma oporu przed kłamstwem.

Kogoś, kto nałogowo kłamie określamy jako mitomana. Jeżeli dochodzą do tego teatralne gesty i zachowania, zmienność nastrojów, impulsywność i nadwrażliwość to prawdopodobnie jest to histrioniczne zaburzenie osobowości. Leczenie polega przede wszystkim na psychoterapii. __________________________________ www.pomocwwarszawie.pl

Gość gość
Albo socjopata, tacy tez lubią manipulować, kłamać dla samej przyjemności kłamania, sa pozbawieni wstydu, poczucia winy czy zalu

Gość gość
Studentko skąd sie biorą takie zaburzenia ? To wrodzone czy efekt wychowania