Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

studia

Polecane posty

Gość gość

jestem tegoroczną maturzystką i mam ogromny dylemat jakie studnia wybrać. uczę się bardzo dobrze i myślałam o medycynie albo farmacji ale po przeczytaniu opinii na temat tych tych kierunków zaczęłam wątpić czy na pewno się nadaje. co byście mi poradzili? jakie studia wybrać? dodam, że bardzo lubię chemię, angielski i polski

Gość gość
jak chemię, to bardziej farmacja - tu będziesz miała przynajmniej 6 przedmiotów zaczynających się od chemia.... pierwsze 2 lata niestety są bardzo męczące, zresztą całe studia to niestety masa pracy (nie ma za dużo czasu na "zycie studenckie"), ale później to już całkiem ciekawie jest, szczerze - polecam. A o jakim mieście myślisz?

Gość gość
myślę o Lublinie-mam najbliżej ;)

Gość gość
aa no to nie bardzo doradzę konkretnie jak tam jest, bo jestem po drugiej stronie kraju:)

Gość gość
przerażają mnie wypowiedzi typu "nieraz trzeba się nauczyć kilkaset stron w dobę" ;( czy naprawdę jest tyle nauki? i jak z łaciną? do przebrnięcia?

Gość gość
no powiem Ci tak, pod względem nauki najgorszy jest pierwszy rok, gdzie dopiero się przestawiasz na taki tryb nauki, później już nie stanowi to problemu, po prostu zaczynasz się szybko uczyć, wiesz na co zwracać uwagę. W pewnym momencie masz wrażenie, że masz mózg jak gąbka, bo wszystko chłonie:D Co do łaciny, to pamiętam, że przynajmniej u nas problemu nie było. Bardziej anatomia i fizjologia - to na pierwszym roku był pogrom, ale nie wiem jak tam u was, wiele zależy od prowadzącego. Czytałaś sobie może forum Biolog? tam chyba już konkretnie jest czesc dotycząca lublina

Gość gość
nie czytałam, ale dzięki Tobie znalazłam :) poczytam, może się do tego kierunku przekonam, choć przyznaję, mam totalny mętlik w głowie...chodzę na profil humanistyczny, więc powinnam już się uczyć na najwyższych obrotach, szczególnie biologii, która za nic nie chce mi wchodzić do głowy