Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy tez uwazacie ze teraz mlodzi sa madrzejsi i inteligentniejsi niz dawniej

Polecane posty

Gość gość

dzieci w przedszkolach sa juz tak madre i bystre ze nie ma porownania z naszymi czasami itd.... ludzie sa coraz madrzejsi i chlonni wiedzy i nauki.

Gość gość
ja uważam żę może i tak ale też że idzie to w złą stronę bo ludzie są coraz bardziej perfidni, wyrachowani, bezszczelni i bez emaptii

Gość gość
inteligentniejsci byc moze co do przyrostu madrosci mam potezne obawy ze to nie prawda z powodow jakie wymieniono juz na tej stronie

Gość JasnowidzXXL
Zwykły znak czasu. Kiedyś mój dziadek nie mógł uwierzyć, że "każdy będzie miał kino w domu". Czy przez to był głupszy? Teraz dzieciak swobodniej posługuje się tabletem niż jego matka. Czy nie powinien jej szanować? Niech się uczą, mądrzeją. Byle z przeszłości też czerpali: naukę o wartościach, o dobru, miłości, szacunku, manierach

Gość sfrustrowany95
eh,mam niespełna 20 lat,znam 3 języki obce,studiuję porządny kierunek,mój wygląd też jest obiektywnie rzecz biorąc niezły(i to nie jest moja opinia) ,ale nie jestem zbyt bogaty,więc nie mam dziewczyny.Ten świat idzie w złym kierunku.

Gość gość
wręcz przeciwnie Zauważam coś zupełnie odwrotnego od lat i jestem tym przerażona, co się z ludźmi dzieje. Pokolenia karłowacieją intelektualnie w zastraszającym tempie.

Gość sfrustrowany95
Do tego jestem nieprzystosowany do dzisiejszego świata ponieważ jestem...niepoprawnym romantykiem. A dzisiejsze panienki nic nie robią poza puszczaniem się z podobnymi sobie szmaciarzami po kiblach.

Gość gość
ja uważam że są coraz głupsi dzieci w przedszkolu nie są mądrzejsze tylko rozbisurmanione bo wszystko im wolno a nikt im nie może zwrócić uwagi

Gość gość
Coraz głupsi,wiedzę czerpia tylko z internetu, nie czytają książek,nie maja żadnych zainteresowań,nie czytają książek.,caly dzien siedza na FB żenada.,,

Gość sfrustrowany95
dokładnie .Nasze pokolenie jest pokoleniem otumanionym przez medialną propagandę,okrojony program szkolny (nauka historii),do tego nastawione tylko i wyłącznie na wartości materialne .Dla ludzi takich jak ja na tym świecie nie ma miejsca.

Gość gość
ja uwazam ze coraz madrzejsi bo znaja jezyki i ciagle robia studia nowe .maja po kilka fakultetów..dawniej tak nie bylo.. mlodzi sa coraz madrzejsi i to widac...maja wielki zasób słów.. naprawde jest super i lepiej niz kiedys.

Gość sfrustrowany95
Po prostu z***biście :/

Gość gość
Teraz studia może skonczyc każdy,nawet nieuk. Kiedyś w moim mieście było 7 liceów,dostać się to było cos,potem na studia. Teraz wszystkie tlumoki ida do ogolniaka. A potem po tych swoich studiach siedza na kasie :-)

Gość gość
ten bogaty zasób słów to chyba k... i ch... co słychać w miejscach publicznych

Gość gość
gość dziś ja uwazam ze coraz madrzejsi bo znaja jezyki i ciagle robia studia nowe .maja po kilka fakultetów..dawniej tak nie bylo.. mlodzi sa coraz madrzejsi i to widac...maja wielki zasób słów.. naprawde jest super i lepiej niz kiedys. xxxxxxxxxxxxxxxxxx Jaki "zasob słow"? Tych na k..., ch...i p.. ???? Wiedza zdobyta tylko z internetu, brak analitycznego myslenia, kult pieniadza i tzw "wolnosc" myslenia, to niby oznaki inteligencji? Poogladajcie , teraz juz bardzo rzadkie , rozmowy z ludzmi starymi, z poprzedniej przedwojennej epoki: tam widac inteligencje, kulture i wiedze. Teraz takich ludzi , ze swieca szukac, niestety:-(

Gość gość
Ja uwazam wrecz przeciwnie. CZy oznaka madrosci jest to, ze taki dzieciak potrafi obsluzyc smartfona, laptopa itp? Prostym przykladem na degeneracje inteligencji polskiej jest dyskusja nad zmiana (i wczesniejsze zmiany) spisu lektur w szkole. harry potter zamiast Konopnickiej, bo sie dzieciom znudzila :O

Gość sfrustrowany95
No mówię,że ja się nie zgadzam z tą opinia,jest coraz gorzej!

Gość gość
Życiowo ciemne jak afrykańskie trepy a mądrość a bardziej bystrość jest niekwestionowanym atrybutem młodości mają pamięć i koncentrację są błyskotliwi wyłącznie w swoim świecie i nic poza tym niedorajdy niedołęgi życiowe kaleki gdzie im do starszych generacji a jak ktoś myśli inaczej to jest taki sam jak one.Przykro mi przepraszam wnuki dzieci .Będą wyjątki i ewenementy jak zawsze w przyrodzie ale jak na receptę nie nadadzą zdrowego kierunku na jaki czeka chory świat!!!

Gość gość
oczywiście uważamy chyba z bronią przystawioną do skroni?