Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ha ha dopiero co był tu temat o kiczu w domu a ja dzisiaj

Polecane posty

Gość gość
Do tej co napisała o 15 cm od podłogi. Zapewne chodziło ci o 15 mm, bo gdyby były 15 cm, to wyglądałoby strasznie. Kazdy by pytał, czy ci się zasłonki zbiegły w praniu ;)

Gość gość
Polki mają tendencję do dekorowania okna w sposób zupełnie niepasujący do wnętrza. Pełno jest dziwnych upięc, czy dziwnych cięć firanek a zawsze prostota w wystroju okna robi wnętrzu najlepiej. Kierując się zasadą - im prościej, tym lepiej, stworzymy ładniejsze i spójne wnętrza.

Gość gość
Te z pierwszego linku to właśnie dokładnie to co tonami sprzedaja się na targowiskach w polskich miastach. Wygląda to koszmarnie na oknach.

Gość gość
takakijanka dziś Niekiedy te firany i zasłony muszą być. W nowoczesnych to przejdzie ale w tradycyjnych jednak czegoś brakuje. Sama na początku nie chciałam mieć zasłon i firan ale teraz po roku zamówiłam sobie ponieważ okna prezentują się pusto i biednie. Na przykład tutaj jest to ważny element wystroju: http://img.shmbk.pl/rimgsph/22563_4e72b2bd-c6 71-436f-91df-e34400f74dd3_Aspect_900_1200_-salon-styl-tradyc yjny.jpg Brrr X Mi się nie podobają żadne zasłony i firanki wiszące na "żabkach". Tracą fałdy i wyglądają nijako z odstępem pomiędzy karniszemm a "żabkami" Co innego jak karnisz jest osłonięty (tak jak podałaś na fotce). Albo firanki/zasłony są zawiszone na prawidłowych haczykach i karniszach.

Gość gość
Firanki z pierwszego linku nazywamy u nasz szczerbatymi, bo tak się prezentują w oknach. Jak się pójdzie w okolicę baraków, gdzie przesiedlają biedotę niepłacącą za mieszkania, to tam w każdym oknie takie wiszą. Są plebejskie i obciachowe do bólu :D

Gość gość
Tak, tam były jedna na zabkach, nie wiem, ktore ostatecznie zdjęcie ci się załadowało. Oczywiście, nie powinny być na żabkach, ale to już są sprawy techniczne, jakie kto ma warunki w domu do zawieszenia. Ja też jestem chora jak widzę te żabki.

Gość gość
Ładnie wygląda, gdy leżą, ale nie każdy ma w domu warunki na takie. Jeśli są małe dzieci - odradzam. Jeśli są jakieś piece, czy kominki, też nie, bo będą szybko się brudzić. Wówczas lepiej zrobić do tzw. ziemi.

Gość gość
Mama mojej koleżanki uwielbia takie firanki. Wszelkie dziwne kształty, trójkąty, kaskady spięte kokardką itd. Nigdy mi się to nie podobało, ale uznałam że im widocznie się podoba, więc co z tego że wygląda dziwnie/śmiesznie? Niech mają.

Gość gość
>>>Na przykład tutaj jest to ważny element wystroju: http://img.shmbk.pl/rimgsph/22563_4e72b2bd-c6 71-436f-91df-e34400f74dd3_Aspect_900_1200_-salon-styl-tradyc yjny.jpg <<< tak, i tutaj wygląda to pięknie, stylowo i elegancko. Wszyscy posiadacze firanek skosów powinni sie przyjrzeć.

Gość gość
Możesz sobie zamówić na jakiejkolwiek taśmie tam chcesz, chodzi o to żeby do tej taśmy pasowało zawieszenie, bo co Ci z firanek czy zasłon jeżeli materiał nie będzie odpowiednio zawiszony? Jakość i podatność materiału też jest ważna. Jeżeli materiał jest za sztywny to za Chiny się nie ułoży tak jak zechcesz.