Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 9876543210123456789

Alimenty

Polecane posty

Gość 9876543210123456789

Witam, jeśli ojciec dziecka studiuje dziennie (pon-czw), to kto będzie płacił alimenty? Utrzymują go rodzice i zarabiają 10 tys łącznie na rękę.

Gość gość
rodzice

Gość 9876543210123456789
Wg kalkulatora kosztów utrzymania dziecka wyszło, że na dziecko wydaje 1400 zł (syn ma 5,5 roku), razem z remontem jego pokoju i umeblowaniem. Jeżeli złoże wniosek o 500- 600 zł alimentów - przejdzie to? Ja mieszkam sama z dzieckiem i zarabiam 2,2 tys mc. Niby dziecko musi mieć podobne warunki jak rodzice - a ojciec ma o niebo lepsze.

Gość gość
Do goście z godziny 00;24 cyferkami od groma! Pamiętaj o tym że nie tylko ojciec partycypuje w kosztach na dziecko, ale matka również. Ciekawe co jeszcze w kalkujesz w utrzymaniu dziecka?! Widzę że remont już sobie wliczyłaś😡 Jesteś beznadziejna!

Gość gość
jak na razie to ona utrzymuje dziecko - on nie dał ani grosza a ty ją od materialistek i złodziejek wyzywasz???

Gość 9876543210123456789
Nie chce całej kwoty na jego utrzymanie - tylko część ? Remont ma tylko wliczony za DZIECKA pokój - a już swój.. I nie wszystko wliczyłam (np. farby, dywany). Długo oszczędzałam by to wszystko mu kupić...

Gość 9876543210123456789
I jeśli uważasz, że koszt 1000 zł - na remont i umeblowanie pokoju dla dziecka to dużo - zwłaszcza, że ten koszt jest dzielony na 36 mc "na alimenty" To gratuluje - rozpieszczona osoba mająca od ch kasy :) Podziel się jak masz, a nie popisuj się swoją "inteligencją"

Gość gość
Wg kalkulatora kosztów utrzymania dziecka wyszło, że na dziecko wydaje 1400 zł (syn ma 5,5 roku), razem z remontem jego pokoju i umeblowaniem. Jeżeli złoże wniosek o 500- 600 zł alimentów - przejdzie to?

Gość gość
mozesz zlozyc 600zl i tak obetna kalkulator kalkulatorem to tylko zaleze od sedziego mysle ze 400zl dostaniesz

Gość gość
Za to nie policzyłam ani zł na wakacje zimowe i letnie, tak by wyszło więcej