Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ucieczka od męża

Polecane posty

Gość gość

Jestem 6 lat po ślubie mamy 3,5 letniego synka. Przez ostatnie miesiące nasze małżeństwo to jedno wielkie nieporozumienia. Cały czas się kłócimy praktycznie o wszystko, albo milczymy. Poważnie myślę o rozstaniu. Zauważyłam, że mąż zaczyna się o mnie starać gdy gdzieś wychodzę, albo wyjeżdżam np. do rodziny. Wtedy dzwoni, pisze sms-y, interesuje się. A gdy jestem na miejscu, ma mnie ,,w ręku'' to albo się nie odzywa, albo czepia o wszystko łącznie z wypominaniem spraw sprzed kilku lat. Wpadłam na pomysł, aby zostawić synka z mężem na kilka dni i wyjechać bez zapowiedzi do innego miasta oraz odpocząć. Zostawię mężowi list, w którym wyjaśnię motywy mojego postępowania i powiem, że jak chce to może dzwonić do mnie, kontaktować się ale musiałam wyjechać, odpocząć i przemyśleć to wszystko. Mąż ma za 2 tygodnie urlop może bez problemu zająć się małym, bo spędza z nim mało czasu. A ja mogłabym polecieć na około 3 dni. Co o tym myślicie? Dobry pomysł?

Próbowałaś porozmawiać z mężem o swoich odczuciach i oczekiwaniach? Możliwe, że małżonek nie zdaje sobie sprawy z pewnych rzeczy. Jeżeli mimo prób nie możecie się porozumieć to ratunkiem dla związku może być terapia małżeńska. W większości związków zdarzają się kryzysy, a rozwód nie jest jedynym rozwiązaniem. __________________________________ www.pomocwkrakowie.pl

Gość gość
pewnie, ze zrob tak jak piszesz tutaj tylko "terapia wstrzasowa" moze pomoc;) powodzenia