Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda0254

Pies

Polecane posty

Gość magda0254

Witam Jak myślicie jaki piesek nadawałby się na dwór? Oczywiście jeszcze do kwietnia/maja przyszłego roku byłby w domku, ale później chciałabym go przyzwyczaić do spania na dworze. Miałam już jednego pieska (kundelka), który spał na dworze jednak miesiąc temu musieliśmy go uśpić bo już niestety nie wstawał, a był bardzo chory. Myśleliśmy kupić goldena retrieviera jednak wyczytałam, że nie jest on przystosowany do spania na dworze. Chciałabym dużego lub średniej wielkości psa. Czekam na propozycje i z góry dziękuje za odpowiedź :)

Gość gość
Owczarka gorskiego se kup. Jest wielki ma geste futro bedzie mu cieplo w zimie:-)

Gość gość
po co masz kupować, idź do schroniska tam jest pełno piesków, na pewno doradzą Tobie jaki się nadaje do takiego życia. Na pewno będzie miał lepsze życie u Ciebie na podwórku w ciepłej budzie niż tam, pomożesz sobie i zwierzakowi. Nie kupuj weź ze schroniska

Gość gość
też jestem za wzięciem psa ze schroniska, są przyzwyczajone do zimna, bo przecież tam salonów nie mają :( znasz powiedzenie? "całego świata nie zmienisz, ale możesz jednemu psu zmienić cały świat"

Gość magda0254
Bernardyny żyją krótko chyba do 9 lat.. psy górskie są bardzo osowiałe.. chciałabym psa wesołego pełnego życia.. mój poprzedni piesek był kundelkiem i przez ponad 12 lat cały czas chciał się bawić itd. dopiero jak zachorował w sierpniu no to stał się taki bez życia, chodził wolno itd. także wolałabym podobnego pieska, który będzie chciał dużo biegać itd. myślałam o piesku ze schroniska.. ale są pewne zasady np. trzeba wykastrować pieska , a ja za takim czymś nie jestem... zresztą wolałabym szczeniaka żeby wpoić w niego jakieś zasady..

Pies na dwór? Oczywiscie, ze tak. Od maja do wrzesnia w budzie, od wrzesnia do maja w domu. Ostatni mój pies tak funkcjonował, i jak przyszła wiosna, NIE CHCIAŁ mieszkac w domu. Mój pies był ze schroniska, mieszaniec owczarka i rotweilera. Miał gèstą siersc wilka, znakomite usposobienie, a "odziedziczyłam"go wraz z kupionym domkiem. Miał wtedy ze 4 lata. Od razu polubilismy siè:):)

Gość gość
Wydaje mi sie, że każde zwierzątko zasługuje na to, zeby mieszkać w domu,. A już na pewno takie ze schorniska, oczywiście, jeśli to nie jest duży pies, bo z dużymi to czasem cięzko to zorganizować. Ale każdy powinien miec ciepły kat. Ja chyba nie miałabym serca trzymać psa na podwórku, mam golden retrivera i mieszka z nami w domu. Nie wyobrażam sobie, jak mial tak biegać samopas po podwórku. Na pewno na wizyty do psiego fryzjera (http://www.fryzjerpieskow.pl/) musielibyśmy jeździć raz na tydzień, a nie raz na miesiac.

Gość gość
pies na dwor???? do budy???? sama sobie durna pipo w budzie mieszkaj ameby bym c pod opieke nie dala durna lasia