Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kara za zdradę.

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wczoraj rozmawialam z kolezanka na ten temat. Mówiła, ze gdyby facet ją zdradził to zabiłaby go bez skrupułów.Opowiadala jakiś przypadek wsrod swoich znajomych,że własnie facet regularnie zdradzał kobiete, bił ją i uzależnial na kazdy mozliwy sposob.Pod koniec upokorzyl ją kilkakrotnie i pozbawił wszystkiego, zostawił z niczym. Zachowal sie jak ostatnia swinia. I ok, mogl sie tak zachowac ale to o nim swiadczy. Kolezanka dziwiła się, jak kobieta po tym mogla byc serdeczna dla niego. Kolezanka jest taka osoba ze slow na wiatr nie rzuca i bylaby do tego zdolna. Nie jest psychopatką. Ale czy na pewno??? Zeby szafowac ludzkim zyciem?? To jedyna rzecz ktorej nie mozna *nie powinno się* odebrac...Co o tym sadzicie, tylko szczerze?bo ja sie trochę oburzyłam jej poglądami ;/

Gość gość
Zdrada za zdrade

Gość specjalistka od wszystkiego
Pod wpływem silnych emocji jesteśmy zdolni do rzeczy, które w normalnych okolicznościach nas przerażają. Nie sądzę, żebym mogła odebrać komuś życie, szczególnie z tak banalnego powodu jak zdrada, ale czy mogę mieć pewność?

Gość mezatka31
Dokładnie oko za oko,i tak zeby w trakcie nakrył;-)

No i co będziecie z tego miały poza chwilową satysfakcją? Świadomość, że nie różnicie się od tego s*******a, który was zdradził.

Gość gość
"...Mówiła, ze gdyby facet ją zdradził to zabiłaby go bez skrupułów...." Jeśli mówimy,że chyba zabiję go/ją..to wcale nie chodzi o dosłowność.To określenie ma przekazać ,że zachowanie kogoś nas zbulwersowało itp Autorko,twoje wyrażanie myśli jest strasznie chaotyczne.Kiepski styl.

Gość gość
do specjalistki - głowa boli od tych twoich "mądrości" ludowych. Zdrada nie jest rzeczą "BANALNĄ", przynajmniej, jeśli dotyczy ciebie. "Karać" za zdradę zawsze trzeba - nie zbrodnią na zdradzającym, ale całkowitym olewaniem. Nie wolno takim ludziom dawać kolejnych szans. Przykłady zbrodni za zdradę masz w wielu filmach, literaturze i niekiedy w życiu. Nie każdy potrafi zapanować nad emocjami, a te są ogromne i robią duże spustoszenie w psychice. Czasem można po zdradzie dojść do siebie po jakimś czasie, ale nigdy już taki człowiek nie pozwoli sobie na to, żeby jeszcze raz przeżyć to wszystko.

Gość gość tech
Gada głupoty. ...w teorii każdy by zabił odszedł rozwodl by się a życie i pokazuje coś zupełnie innego. ... jak dojdzie do zdrady to poglądy nie są juz takie radykalne

Gość gość
Jak jestem zmeczona to pisze chaotycznie i beznadziejnie ;) a Ty nie musisz w to wnikac i komentowac.

Gość gość
PS. chodzilo o doslowną śmierć, nie w przenośni.Myslalam,ze zrozumiecie co mam na mysli ;)

Gość gość
Zdarzają się takie zbrodnie w realnym życiu. Psychika ludzka nie jest trwała, a emocje robią swoje. Można potępiać ten czyn, ale nigdy nie wiadomo, co z tym zrobisz. Jednych, zdrada doprowadza do furii, a inni cierpią w samotności. Każdy jest inny. Nie myśli się pod wpływem silnych emocji. Lepiej wtedy, żeby zdrajca miał się na baczności.

Gość gość
Jak jestem zmeczona to pisze chaotycznie i beznadziejnie oczko.gif a Ty nie musisz w to wnikac i komentowac. " wnikać w co? po twoim komentarzu______jesteś głupsza niż przypuszczałam czytaj książki,poprawisz styl analfabetko

Nigdzie nie napisałam, że takim ludziom należy się kolejna szansa. A co do tego, że zdrada (w sensie czysto fizycznym) jest dla mnie czymś banalnym- są o wiele gorsze rzeczy, które może nam zrobić drugi człowiek.

Specjalistka To nie jest banał , to jest jedno z najgorszych świństw jakie może nam zrobić kochana osoba . Zabić za to to pewnie bym nie zabił ale choćby mi miało serce pęknąć , nawet 5 minut już bym nie był z nią :(

Gość gość
W to ,jaki mam styl? Mysl sobie co chcesz, a pisac tego nie musisz bo mnie nie interesuje, chyba nikt cie nie kocha i szukasz zaczepki?

To jest tylko moja subiektywna opinia, nie głoszona przeze mnie "mądrość" ludowa.

Gość gość
Zabiłabym gnoja i zwłoki utopiła w szambie, żeby qrwa też nie miała nic :D

Gość gość
Poczytaj Dostojewskiego: Zbrodnia i kara. To chyba jeden z najlepszych, nieżyjących już pisarzy rosyjskich, którzy b.wnikliwie opisuje ten przypadek. Nie ma od niego lepszych przykładów psychologii ludzkich zachowań, w sytuacjach takich jak wyżej. A tak szczerze: nikt za ciebie nie napisze zadanego wypracowania na ten temat. Jak dla mnie wypada czytać wszystko, co dostępne na ten temat. Doktoraty na ten temat pisano, ale najlepszym psychologiem ludzkiej duszy pozostanie nadal Dostojewski. Zadowolona blondyno? :P Część pracy masz już z głowy :P

Gość gość
facet regularnie zdradzał kobiete, bił ją i uzależnial na kazdy mozliwy sposob.Pod koniec upokorzyl ją kilkakrotnie i pozbawił wszystkiego, zostawił z niczym. Zachowal sie jak ostatnia swinia." znam takiego bydlaka i jego dziwkę,typowe szmaty

Gość gość
to są ludzie bez moralnego kręgosłupa nie zasługują na dobre słowo,takie ścierwa omijać szerokim łukiem

Gość gość
Dostojewsk, i az taki swiety to nie byl .Tez zakochal sie w zonie przyjaciela- lekarza .Przyjaciel- lekarz leczyl jego zone, zdobyl leki dla niej , bo Dostojewskiego w tym czasie nie bylo stac na kuracje zony.Uczeszczal regularnie na spektakle z jej udzialem , prowadzal sie z nia na spacerach, zasypywal ja kwiatami .Na szczescie w ostatnim momencie ocknal sie i nie wyjechal z zona przyjaciela .Ostatni dzwonek zadzwieczal mu w glowie . Zona przyjaciela-aktorka wszystko robila , by odbic Dostojewskiego zonie .Miala w nosie swego meza , co nie przyszkadzalo jej korzystac garsciami z dobr , majatku, milosci meza .Tak to byla bestyja . Niby nie zdradzi, ale zona siedziala w domu , kiedy on takowe awanse czynil innej kobiecie .Ta moralnosc jest czasem dyskusyjna, nawet u takiego autorytetu , jak Dostojewski :-) Elena.

Gość gość
ty z metra cięta,przestań pieprzyć co ty z tym Dostojewskim? to jakieś wypracowanie?

Gość gość
Dostojewski to nie żaden autorytet! Jest jedynie jednym z wielu pisarzy.A w tym temacie chyba nie chodzi o pisarzy,prawda?