Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

89mili89

Ciąża biochemiczna

Polecane posty

hej dziewczyny! mam takie pytanko: kiedy możemy starać się ponownie o dzidziusia jeśli tydzień temu dowiedzialam się ze byłam w ciąży biochemicznej? i jak w tym przypadku zacząć liczyć dni płodne? okres miałam 13dnia każdego miesiąca ale w ostatnim czasie przez ta ciąże przesunął się na 25?

Gość gość
Normalnie od razu. A liczysz od dnia krwawienia

aha, dzięki. A długość cyklu w tym przypadku liczyc od miesiączki która miałam 13 października do ostatniej miesiączki czyli 25 listopada tak?

Gość gość
pierwszy dzień miesiączki, to pierwszy dzień krwawienia- w czym masz problem?

juz wszystko wiem:) dzieki. mam jeszcze jedno pytanie: czy któraś z was miała konflikt serologiczny? czy planując pierwsza ciąże ma to duzy wpływ na płód? i czy przez to wogole mogą pojawić sie problemy z zajściem w ciąże?

Gość gość
skoro macie konflikt i jestes po poronieniu, to powinnas mieć podaną immoglobulinę

Gość gość
*immunoglobulinę

Gość gość
Ja mam konflikt z mężem. Miesiąc temu miałam ciążę biochemiczną. Ale to była 2 ciąża. Przy pierwszej ciąży w razie konfliktu nie ma jakiegoś zagrożenia.Dopiero w drugiej jeżeli dziecko odziedziczy grupę po ojcu.

:/ ciąże potwierdziło tylko badanie beta( 5tydzien) na usg ginekolog nic nie zauważył, i powiedział właśnie ze to ciąża biochemiczna. Czyli to chyba nie jest poronienie bo tam tego płodu nie bylo:/ to w tym przypadku tez zaleca sie podawanie immunoglobuliny? na kontrole do ginekologa mam sie udać jak minie okres.

Gość gość
Jeżeli o była biochemiczna to glubuliny nie trzba podawać. Bo konflikt moze się pojawic jesli krew matki sie styka z krawia płodu. Tu nie ma takiej opcji.

Gość gość
owszem, przy poronieniu biochemicznym, również podaje się immunoglobulinę

Gość gość
Ciekawe skad przecietna kobieta wiedziałaby że była w ciazy skoro nie każdy robi od razu test. Pomyślałaby ze to spóżniony okres.

Gość gość
Zresztą jesli by miała wziaż globulinę o ten lekarz by ja wysłał a nie zrobił tego.

Gość gość
dziewczyno, napisałam jakie są zasady stosowania immunoglobuliny, idź się kłócić z tymi, którzy je ustalili, a nie ze mną

Gość gość
Ja się nie kłócę tlko dziwi mnie fakt, że jeśli byla taka koniecznośc lekarz jej nie wysłał.

Gość gość
też miałam biochemiczną i mamy z mężem zestawienie konfliktowe i antyglobulinę podaje się przy ciąży od 9 tc. wielu lekarzy zaleca wcześniejsze podanie również, ale nie przy spóźniającym się kilka dni okresie.