Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinka579

miesaczka i ciaza po HSG

Polecane posty

Gość Malinka579

Witam jestem kilka dni po HSG moje pytanie czy miesiaczka może sie dużo opóźnić po tym badaiu? Drugie pytanie czy któraś z Was zaszła w ciąże po HSG? Pozdrawiam.

Gość gość
ja miałam miesiączkę zgodnie z planem, w ciążę zaszłam po 2 latach od zabiegu

Gość Malinka579
a czy Tobie hsg cos wykrylo? mialas jakies jeszcze badania?

Gość gość
hsg wykryło jedynie w pełni drozne jajowody, a badań miała mnóstwo, włącznie z genetyką, laparoskopia i histeroskopią

Gość Malinka579
A laparoskopia i histeroskopia to sa badania dokładnie na co? Sorki, ze tak pytam ale nie znam sie na tym, moj lekarz nic mi o tym nie mowil mam jedynie sie wstawic u niego za 3 m jak nie bedzie efektu

Gość gość
histeroskopia to jest badanie macicy- sprawdza się, czy są jakieś zrosty, polipy, przegroda itp.itd. ja razem z histeroskopia miałam wykonaną laparoskopię w celu skorygowania przegrody, którą miałam w macicy, ale laparoskopię robi się z wielu powodów- żeby np. wykryć i usunać ogniska endometriozy, pobudza się nia równiez jajniki do pracy tzn. nacina się błone na nich (umknęła mi teraz fachowa nazwa tego zabiegu)

Gość Malinka579
Mi lekarz powiedzial, ze macica jest taka jak powinna byc i, ze nie ma zrostow to stwierdzil po hsg jedynie co moglo byc to małe zrosty, ktore zostaly przepchane przez ten kontrast tak moglo byc bo zwijalam sie z bolu.... no teraz to tylko czekac jestesmy pełni nadziei :)

Gość gość
na podstawie hsg nie może ocenić macicy, nawet usg nie pokazuje dokładnego obrazy, zrosty niewielkie mogą zostac z jajowodów usunięte przez kontrast

Gość Malinka579
Chodzi mi o kształt macicy.