Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wika649

Zapakowanie wysyłki

Polecane posty

Witam. Nigdy nikomu nie wysyłałam nic poprzez pocztę, a ostatnio ktoś zakupił u mnie płytę winylową na olx. Kompletnie nie wiem jak się za to zabrać, jak to zapakować i ile będzie kosztować wysyłka. Standardowa płyta winylowa w standardowym kwadratowym opakowaniu.

Gość gość
zapakuj jak chcesz tylko dobrze opisz na przyklad - transportowac tylko w pozycji pionowej wszelkie g***towne ruchy badz kontaktr z innymi rzeczami niz dlonie kuriera groza wybuchem

Gość gość
Wybierz karton płaski jak do pizzy. Płytę (zakładam że jest w rękawku) dobrze owiń gazetą lub papierem. Roki kartonu wypachaj gazetą lub papierem. Dodatkowo obłóż dno i górę płyty twardym kartonem. Chodzi o to aby płyta nie latała luzem w kartonie i się nie połamała. Opakuj zwykłym szarym papierem. Napisz dużymi literami adres do osoby której wysyłasz i małymi (czytelnymi literami) swój adres . Zanieś na pocztę, tam zważą i powiedzą ile przesyłaka będzie kosztować.

Gość gość
w kazdym markecie są kartony, weź jakikolwiek aby rozmiarowo był większy i dotnij w domu do pożądanej wielkości, najlepiej po 2 warstwy góra i dół, płytę w gazetę i folię, na wierzch i pod spód docięte kawałki kartonu i a brzegi dobrze taśmą szeroką okleić

Gość gość
jesli masz problem z pakowaniem, to daj tutaj - http://www.dtsexpress.pl/oferta-przewozy-towarow - mają pojęcie o pakowaniu jako firma transportowa a usługi pocztowe też mają i prowadzą. Ja czasem z ich pomocy korzystam, jak podsyłam cos bratu na drugi kraj polski, bo pocztą za długo czekać :D