Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pokój dla noworodka, ile wydałyście na mebelki? Wszędzie tak drogo ;(

Polecane posty

Gość gość

Zestaw szafa, komoda, łóżeczko z drewna sosnowego to wydatek rzędu 3 tysięcy, jak tak patrze po sklepach. Do tego jeszcze przewijak, chciałabym też kupić mały regał na książeczki. Ale jak już coś taniej, około 1500 zł za zestaw to jest to z taniej sklejki, a nie drewno.

Jesli nie masz pieniędzy, na początek kup tylko łóżeczko i jakąś szafę na ubranka.Noworodkowi i tak nie będą potrzebne póki co inne mebelki.W międzyczasie możesz sobie odkładać na pozostałe...Też kupiłam przewijak a jeśli mam być szera - stoi i się kurzy:-)

Gość gość
regał na ksiązki? to może kup od razu biurko i krzesło obrotowe, oczywiscie jeszcze łózko ...

Gość gość
Ja za łóżeczko- fajne, ze zdejmowanym bokiem i komodę dałam w Ikei niespełna 800 zł. z tego co pamiętam. Nie wiem po co szafa dla noworodka, wszystko się zmieściło spokojnie w komodzie, dodatkowym pudełku w łazience, kieszeniach na łóżeczku. Komodę kupowałam zwykłą, sosnową, kolorową, służy teraz przedszkolakowi i posłuży pewnie dłużej, mamy taką samą w sypialni ale inny kolor. Łóżeczko bukowe z kolei. Jak się chce kupić koniecznie zestaw dedykowany dla niemowląt to owszem, wychodzi tego taka kwota, ale po co? Proste, sosnowe meble można kupić taniej, na upartego można je ozdobić, ale takie uniwersalne lepsze, posłużą dłużej, a ozdobić łatwiej ściany które się po roku czy dwóch odmaluje albo powiesi obrazek.

Bez sensu jest kupować meble pod noworodka? Lepiej kupić coś dla dziecka i wtedy starczy na wiele lat np na tej stronie http://www.miretto.pl/ masz specjalna ofertę dla dzieci i młodzieży z ciekawymi motywami. Takie coś starczy na nawet kilkanaście lat.

Gość gość
Autorko a ty byś chciała kupić drewniane meble za cenę sklejki wybacz ale to jest śmieszne. Sorry chyba za bardzo jesteś przyzwyczajona do cen z biedronki.

Gość gość jjnb
Ja na początku nie kupowałam mebli, mieliśmy tylko łóżeczko i to dostaliśmy "po kimś" i komodę z mojego starego pokoju - postawiłam je w naszej sypialni i tak uwazam ze było fajnie, wygodnie i wystarczająco ! Syn dopiero na drugie urodziny dostał swój pokój i nowe meble - szafę, łóżko, stolik z krzesełkowym, pojemniki na zabawki, zdecydowaliśmy sie na droższe meble i nie żałuje bo po 4 latach dalej wyglądają jak nowe i myśle ze posłużą jeszcze długo.

Gość gość
A ja powiem tak moj synek ma swoj pokoj i jak narazie stoi pusty .Synek ma roczek i nie uzywa jeszcze pokoju swojego ,spi w swoim lozeczku ,ale u nas w sypialni.Ciuchy ma w mojej szafie ,zabawki w goscinnym ,bo pokoj ma na gorze i jak narazie po schodach nie chodzi i musze miec na niego oko a ja jestem na dole wiekszosc dnia.Stac mnie bylo na meble dla noworodka ,ale poco? Za jakies pol roku bede robic pokoj kupie normalne lozko(wieksze nic to dla noworodka),kupie szafe ,polki ,stolik.Kupie takie mebelki by starczylo do tego 7roku zycia.Poco mam wydawac dwa razy na meble i kupowac dla noworodka a potem jeszcze dla dwuletniego dziecka.

Gość milagros_andrea
Kupiłam łóżeczko dla swojego dziecka od firmy www.kidsconcept.pl. Nie znałam ich wcześniej, ale znajomi bardzo polecali to się skusiłam i nie żałuję! Łóżeczko jest na prawdę przepiękne i bardzo funkcjonalne. Wszystko czego potrzeba przy noworodku...

Gość gość
dla noworodka pokoju nie urządzałam, dopiero dla 3,5 latka, poszło ok 12 tysiaków

Gość gość
ja z takimi mebelkami jak tutaj: http://www.mamaipapa.pl/pl/31-zestaw-pokoj-dzieciecy zmieściłam się w tysiaku. Meble dla noworodka wcale nie muszą być hiper-d**er - te akurat były bardzo dobrej jakości, z przewijakiem, szafeczka, niektóre rzeczy Małego leżały u nas w pokoju. Materiałowe rzeczy odziedziczyłam po szwagierce :)

Gość gość
MASAKRA. noworodkowi wystarczy mały własny kącik, łóżeczko z przewijakiem. nie masz pieniędzy, to oszczędzaj sobie na dobre mleko, pieluchy, ubranka, dobre kosmetyki i inne potrzebne rzeczy dla noworodka, a ten swój regał na książki przypomnij sobie za kilka lat. :)

Gość gość
ja kupiłam z ikei komode hemnes dotego regał na zabawki kalax czy jakość tak szafe i poleczke wydałam 1500 zl lozeczko miałam po starszym mebelki biale i wyszło super a jak mi dzieciak je rozwali to nie będzie mi jakoś strasznie zal wydanej kasy

Nie wydałam nic. Łóżeczko dostałam po kuzyna dziecku. Przez 1,5 roku i tak młody był z nami w pokoju. Uważam że prędzej nie ma sensu wbijac się w koszty.