Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malami200

pytanie

Polecane posty

Gość malami200

czy jak stosunek miał miejsce 2 dnia cyklu (cykle około 28 dniowe) i test ciążowy wykonany został 22 dni po stosunku to można wykluczyć ciążę?

Gość malami200
zapomniałam dodać, że test wyszedł negatywnie !

zrób test w dzień spodziewanej miesiączki, a nie wcześniej(bez sensu) wtedy będziesz wiedziała a najlepiej idź na betę, wtedy 100% pewności czy ciąża czy jej brak:)

Gość malami200
ale czy po takim czasie test powinien być już wiarygodny? czemu musi być w dzień spodziewanej miesiączki?

wtedy stężenie hormonu beta hcg jest wystarczająco wysokie, aby wykazać ciąże-co pokazałby test:) chociaż jesli to byłaby rzeczywiście ciąża, to nawet bladą kreseczkę mogłabyś mieć po takim czasie od seksu.Więc duże szanse są ze to nie ciąża...ale ja bym powtórzyła-dla pewności:)

Gość malami200
dziękuje za odpowiedź, nie było ani trochę drugiej kreseczki, ale chyba powtórzę test za kilka dni

Gość gość
nie liczy się dni od seksu tylko dni od owulacji

Gość malami200
no niestety dokładnie nie wiem kiedy miała ona miejsce, ale około 14 dnia cyklu, a test ciążowy kupiłam czuły

gość dziś nie liczy się dni od seksu tylko dni od owulacji y y ja o tym dobrze wiem, ale autorka podała ilość dni od seksu, więc bazowałam się na tym( podejrzewam że nawet nie wie kiedy ma owulację:) ) przy cyklach 28 dniowych, jeśli zrobiła test 24 dc to już powinno coś się pokazać, chociażby jakiś cień cienia przy ciąży -chociaż niekoniecznie:) ja bym powtórzyła test, tak jak pisałam wcześniej, ale zrobisz jak uważasz:)

Gość gość
Jesli masz regularne cykle to prawdopodobienstwo ciazy jest naprawde znikome. Niemniej niczego nie mozesz wykluczyc na 100 procent dopoki nie dostaniesz okresu.

Gość gość
Jesli owulacja miala miejsce okolo 14 dnia cyklu to nie ma mowy o ciazy. Plemniki moga przezyc maksymalnie 5- 6 dni a i to przy bardzo sprzyjajacych warunkach, raczej nie podczas okresu. Naturalnie owulacja mogla nastapic wczesniej niz myslisz ale w takim wypadku czuly test raczej by cos wykazal.

Gość malami200
mogę tylko dodać, że płodny śluz ( przezroczysty i ciągnący się) pojawił się 12 dnia cyklu a skończył się właśnie około 14 dnia.

Gość malami200
czy ktoś się jeszcze wypowie? bardzo mi zależy na Waszych opiniach.