Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DorotaMikorzyn

Depresja czy lenistwo?

Polecane posty

Gość DorotaMikorzyn

Ponad 4 lata temu przeprowadziłam się wraz z rodziną do małej miejscowości niedaleko Konina, wszystko byłoby w porządku, gdyby nie to, że moja córka miała problem z adaptacją środowiska. Nie wychodziła prawie z domu, miała mało znajomych, a gwoździem do trumny była jej rezygnacja z uczęszczania do ówczesnej szkoły, proponowałam jej przeniesienie, lecz odmówiła. Kiedy skończyła 18 lat, dalej nie widziałam u niej chęci nauki, proponowałam jej szkołę zaoczną, ale odmówiła. Teraz ma 20 lat, całymi dniami siedzi w domu, nie ma znajomych, szkoły, ani pracy. Kocham moją corkę, ale nie marzy mi się by utrzymywać ją do końca życia. Proszę o jakieś rady, jak mogłabym przemówić jej do rozsądku, gdyż nie chcę patrzeć jak Ada marnuje swoje życie.

Gość DorotaMikorzyn
podnoszę.

Gość gość
Ja tez mam depresje, powiem ci jak to wygląda, mieszkam w dużym miescie, ale mamy tez dom na prowincji, w lesie nad jeziorem. Kiedy tam wyjade mój stan zdrowia się pogarsza, tam nie ma ludzi ani zycia, nie każdy potrafi zaakceptować zmiane otoczenia na takie w którym brakuje bodźców do zycia. Córka może mieć skłonności do depresji które się ujawnily w takich warunkach w jakich zamieszkaliście ale przyczyna pojawienia się depresji może być zupełnie inna. O chorobie swiadczy już niechęć do wychodzenia z domu i brak znajomych, przy nasileniu choroby dochodzą problemy ze snem, wybudzanie się w nocy, zmiany apetytu i brak humoru.

Gość gość
Dodam jeszcze ze przemawianie do rozsądku nikogo jeszcze nie wyleczylo, sprawa jest już tak powazna ze trzeba ja delikanie zachecic do leczenia, wiec leki od psychiatry plus terapia grupowa.

Gość DorotaMikorzyn
Gosc, dziękuję za Twoją opinię. Nie wiedziałam, że sprawa może być aż tak poważna.

Gość gość
to lepiej zeby zaczela sie leczyc... ja zaluje, ze nie zaczelam wczesniej, no ale ona to jeszcze mloda dziewczyna, ale musi sie poskladac do kupy i okreslic.

Gość gość
a ja bym nieroba i nieuka wytrzaskał po pysku , od razu by chęci nabrała :)

Gość gość
Po pysku to ciebie bym c***o prętem wytrzaskala

Gość gość
ojej skad w tobie tyle jadu gosciu wyzej ?? :)