Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pitopanterka

o czym jest piosenka orła dzień?

Polecane posty

Gość gość
O wolności? Tak slabi ci glowa pracuje, ze nie potrafisz tak łatwego tekstu zinterpretować?

Gość gość
oczywiscie cień, żenujący pomysł na zaistnienie na kafe 😴

oczywiście cień :D autotekst mi wpisał dzień ;) no właśnie nie chodzi mi o banalne, powierzchowne zrozumienie tylko coś głębszego, rany wy myślicie, że to piosenka o ptaku? no współczuję, poczekam do 22:15 może znajdzie się choć jedna inteligenta osoba a jak nie to powiem o czym jest

o czym jest wg was ten fragment " Choć pamięć krótka jest Zostawiła słów tych treść Nie umknie jej już żaden gest Żadna myśl i żaden sens "

Gość konie
O niczym, takie tam sr*nie w banie.

a właśnie,że nie sranie w banie, bo to piękna piosenka, w przeciwieństwie do tego chłamu, który obecnie powstaje, to jest o podążaniu za marzeniami , tyle dziękuje 🖐️ jutro to będę śpiewać i mam nadzieję,że dostanę godziwą notę :D

O prawdzie czyli wolności i robieniu co się chcę, o braku piekła i kary oraz o dalszych transformacjach "nie ma końca drogi tej". Końcówka może być traktowana jako swoista refleksja autorki nad sprawnością umysłu własnego lub innego.

dzięki Persefona_ :) wolność i marzenia...wg mnie cień ... to dlatego ona nie widzi orła tylko cień,wszystko przez słońce a stopiło ono skrzydła Ikara, marzenia o lataniu , co myślicie o mojej interpretacji? chociaż każdą inną też wezmę pod uwagę, trzeba mieć szeroką świadomość

A ten cień nie odgrywa tu według mnie żadnej większej roli, taki artystyczny ozdobnik literacki żeby nie musiała pisać - "Widziałam jak orzeł poleciał do góry".

serio? może i tak, mnie ten cień jednak nurtuję, w każdym razie dzięki, bo właśnie dzięki dyskusji widać jak ludzie inaczej widzą, widzą inne szczegóły

Gość gość
pitopanterka dziś a właśnie,że nie sranie w banie, bo to piękna piosenka, w przeciwieństwie do tego chłamu, który obecnie powstaje, to jest o podążaniu za marzeniami , tyle dziękuje jutro to będę śpiewać i mam nadzieję,że dostanę godziwą notę osiedlowe życie x X X X Ode mnie juz dostałaś... zgniłym pomidorem :D

Gość gość
O ****a)niu orła w du(pe. :-)

Niekoniecznie, cień nie musi tu mieć pozytywnego aspektu. Jak wiadomo orła cień, dużego drapieżnego ptaka, przynajmniej dla innych zwierząt zawsze zwiastuje niebezpieczeństwo i śmierć. Leci orzeł - pan przestworzy, cień może tu też oznaczać zgubę, strach i lęk. Autorka postanowiła jednak powiedzieć - zobaczcie robię co chcę, niczym się nie przejmuje i jestem wolny. Orzeł jako bóstwo które wcale nie jest grzeczne i przyjazne, cień bo jest okrutny w swoim działaniu, a przecież jest mnóstwo zwierząt roślinożernych silniejszych od orła i nawet od człowieka np nosorożec.