Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aldo Na

Czy to początki cukrzycy?

Polecane posty

Gość Aldo Na

Moja babcia choruje na cukrzycę i ostatnio moja mama zmierzyła sobie cukier i mi. Wyszło mi 90 na pusty żołądek (tzn. nie rano, tylko w dzień, ale długo nic nie jadłam). Moja mama i babcia uważają, że to idealnie, ale mi się wydaje, że za wysoko i powinno być 80... Dodam, że nie mam żadnych typowych objawów - piję ok. litr dziennie, sikam jakoś 3-4 razy dziennie, wysypiam się po 6-8 godzinach, w dzień jestem wyspana i mam dużo energii, nie swędzi mnie skóra i nie chudnę... Ale i tak się boję. :/ Proszę bardzo o normalnie odpowiedzi, bo nie jest mi do śmiechu. Mam 19 lat.

Gość gość
Musisz polizać swój stolec . Jesli jest słodki to początki cukrzycy .

Gość gość
w życiu, nie wmawiaj sobie, przeciez cukier się może podnieść z różnych powodów, mogłaś dzień wcześniej jeść późno coś słodkiego, mogłaś jeść owoce czy coś, co poniosło poziom glukozy.. jeżeli masz siły, nie chodzisz sikać nocami i w dzień non stop i nie suszy Cię od rana do wieczora to nic się nie dzieje. A jak chcesz dowodu to idź na badania moczu taniocha a wyjdzie czy jest cukier w moczy czy nie.

Gość Aldo Na
Ide zrobić kupę . Poliże odchody i dam znać czy słodkie .

Gość Aldo Na
"Ide zrobić kupę . Poliże odchody i dam znać czy słodkie ." - To podszyw. W sumie to było mierzone za dnia, tak spontanicznie, a ja często coś podjadam...

Gość Aldo Na
Niestety mam słodki stolec :o ojejejejeojojojoe co teraz będzie, idę umyć zęby bo zaraz mój chłopak wraca i będziemy się całować :)

Gość gość
I co polizałaś juz stolec ?

Gość Aldo Na
Tak polizałam i zjadłam . Mój stolec smakuje jak Kinder Bueno :O

Gość Diabetyk
Nie masz cukrzycy. 90 w dzien to bardzo dobry wynik (baa... 90 to takze dobry wynik na czczo). I jak najbardziej prawidlowy. Dlatego nie martw sie!

Gość Aldo Na
@Diabetyk, dzięki za odpowiedź. :) Uspokoiłam się. :)

Gość gość
ja miałem w piątek krew badaną i cukier też mi sprawdzali, wyszło 88, żadnego komentarza do tego nie było więc raczej w normie

Gość Aldo Na
Znowu popadłam w panikę, bo wszędzie w internecie pisze, że norma to 70-100, a ja mam blisko górnej granicy... Chyba jednak coś ze mną nie tak. Powinnam mieć 70...

Gość gość
Nie, nic z Tobą nie tak, sama piszesz, norma to 70-100, jak się ma normę grubo przekroczoną to można się martwić o cukrzycę, a nie jak się mieści w normie! Przecież po coś te przedziały są, a to że masz nie 70 tylko 90 może wynikać z jedzenia, z tego, że taki już Twój urok albo z tego, że to w ciagu dnia, z masy rzeczy. Naprawdę już przestań panikować, bo to nic nie znaczy, juz nie wspominając o tym, że wiarygodne badanie cukru powinno się zrobić na czczo i to po kolacji niezbyt późnej i niezbyt obfitej.. Jak się człowiekowi hemoglobina zbliża do granicy to nie stwierdzają od razu anemii, jak mówię te przedziały są właśnie dlatego, że poziom może być różny, każdy ma inny organizm. Jakbyś miała cukrzycę to być miała 150 albo 200 przy zaawansowanej no i objawy przede wszystkim. Nie szukaj diagnozy skoro Ci nic nie jest, bo jak zaczniesz sobie szukać to coś znajdzieć, a na necie CI wyjdzie że masz raka albo jakąś inną poważną chorobę. Zawsze tak jest, człowiek się tylko w hipochondrię wpędza

Gość Aldo Na
No wiesz, ja już "przeszłam" przez skrzywienie kręgosłupa, zapalenie pęcherza, raka piersi, wyrostek, progenię, anemię i chore serce. :( To ostatnie sobie wmówiłam, po tym jak często spałam z ręką uciśniętą pod brzuchem i mi drętwiała przez to.

Gość hgg
masz dobry cukier to po co panikujesz?

Gość Aldo Na
Wiem, nie powinnam. Po tylu zapewnieniach zaczynam wierzyć, że wszystko ze mną w porządku, tym bardziej, że nie mam objawów, wręcz przeciwnie - potrafię czuć się wyspana po 3 godzinach snu. Ale przyznam się, że mam trochu skłonności do hipochondrii... :/ Cóż, postaram się nie wymyślać sobie nowych chorób. Bo na dzień dzisiejszy oprócz wady wzroku -2 nic mi nie dolega.

mam nadzieję że nie używałaś babcinego nakłuwacza tylko nowej, sterylnej igły?

Gość Aldo Na
Nowej... A jakbym użyła starej, to mogłabym dostać zakażenia?