Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie zabawki najlepsze dla dziecka z alergią?

Polecane posty

Gość gość

Mój chrześniak jest alergikiem i wiem że jego rodzice dużą uwagę przykładają do kupowanych mu zabawek, żeby nie nasilały dolegliwości. Co najlepiej kupić? Mały ma 5 i pół roku

Gość gość
Wszystko, co da się umyć porządnie. Może lego? Nie mają baterii, więc da się je zanurzyć w gorącej wodzie, nie zbierają kurzu, są porządnie wykonane. Zdecydowanie najgorsze zabawki, to takie "maskotkowe" z bateriami. Nie da się tego wyprać, służą do pierwszego ubrudzenia.

Gość gość
a na co ma te alergie? bo jak na glupote to .. :classic_cool:

Gość MatkaPolka01
Moja czteroletnia córka ma alergię na roztocza kurzu. Chodziliśmy od lekarzy do lekarzy, większość z nich kazała nam ograniczyć niektóre rzeczy z wyposażenia pokoju córki, zwłaszcza te na których najwięcej gromadzi się kurz... Trudno przy maluchu zrezygnować z pluszaków (zwłaszcza, że moja mała ma totalnego fioła na ich punkcie), czy też zabawek dlatego zaczęliśmy poszukiwać rozwiązań w internecie i trafiliśmy na świetny sklep z zabawkami, który oferuje pluszaki z syntetycznego materiału stworzonego specjalnie dla dzieci z alergią. Misie Dwa w swoim asortymencie mają wiele zabawek, dlatego polecamy zaglądniecie tam - odkąd zaczeliśmy zamawiać od nich pluszaki Zosia ma mniejsze problemy z kaszlem i katarem.