Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanamama30

7 letni synek nie mieści sie w foteliku do 36 kilo

Polecane posty

Gość załamanamama30

No jestem załamana. Mamy "markowy" bardzo polecany fotelik 9-36 kilo dla naszego 7-letniego synka. Syn nie jest ani gruby - choć może wysoki - 127cm i 22 kilo, wiec taki wysoki szczuplak no ale problem mam bo od lata przestałsię mieścić w foteliku. Pupa mu wchodzi ale w barkach - gdzie sa boczne ochrony głowy ( a fotelik jest już maksymalnie podwyższony) sie nie mieści. Latem było mu ciasnawo a teraz doszła zimowa kurtka i po prostu dzieciak mi nie wchodzi! Nie chcę go sadzac na podkładce jeszcze ! Pytanie czy są inne foteliki, w które mi to dziecko wejdzie ????

Gość gość
Eeee..... Serio?

Gość załamanamama30
poważnie- jestem serio załamana i wściekła bo fotelik kosztował ...sporo

Gość gość
Oj dziewczyno, dziewczyno... Współczuję Twojemu dziecku...

Gość kropcia12345
Nie załamuj się tylko idź do sklepu i zapytaj o fotelik JANE MONTECARLO . Też jest d 36 kilo ale jest duży i jest możliwość rozszerzenia go na boki w okolicy głowy i lędźwi. Ja cie rozumiem bo miałam podobny problem z fotelikiem Recaro Jak przesadziłam dziecko do Montcarlo problem znikł

Gość załamanamama30
kropcia,jak miałas young sport to miałyśmy takie same :// ale nie komentuje nawet I ten Montecarlo naprawdę jest większy? W jaki sposób on sie rozszerza? możesz mi napisac ??? To jeszcze poczytam o nim w necie i faktycznie po pracy wjade do jakiegoś sklepu z synkiem a cenowo jak ?

Gość gość
Mój 3 latek ma 110 cm i 20 kg. W kurtce nie mieści się do cholernego recaro za 1000 ;/. Ostatnio w przedszkolu stal fotelik kinderkraft taaaaki szeroki. Patrzę na allegro a ten fotelik 179 pln... juz kupiony. Ale jak się w.k******ilam to moje

Gość kropcia12345
w Montecarlo masz z tyłu regulacje wysokości a szerokość reguluje sie takimi pokrętłami- zwężają albo poszerzają się boki fotelika ja dałam za niego ok 450zł wiec cenowo rewelacja no i 4 gwiazdki adac, to też ważne

Gość załamanamama30
Dziękuję ci bardzo , czytałam o nim troche, opinie ok, testy adac ok Do tego na dobrejmamie też mi go jedna dziewczyna poleciła więc wart zachodu ten montecarlo zerknę jeszcze w porównaniu z innymi , byleby tylko był w sklepie jak coś to do 15-tej jeszcze tu zaglądam wiec jakieś inne pomysły wezmę pod uwagę :) jeszcze raz dzięki

Gość rururrururuuru
Ale po co chcesz kupować kolejny fotelik. Twój synek jest po prostu duży, tak jak mój - ma 7,5 lat i 135 wzrostu. I już rezygnujemy z tego zabudowanego i będzie jeszcze na podstawce jeździł. Skoro twój tak szybko rośnie, to niedługo będzie miał 150cm i nie będzie w ogóle fotelika miał, więc ja bym podstawkę dała i się nie martwiła. Nawet jak większy kupisz, mój jest duży, a synek 24kg waży, to nawet jak się zima skończy, to do lata znowu podrośnie i będziesz zmuszona do wyrzucenia tego fotelika. A po co pieniądze w błoto wyrzucać? Wiem, że to bezpieczeństwo i w ogóle, ale dziecko się nie mieści, a kiedyś będziesz i tak musiała w końcu na podstawkę go posadzić i też będzie mniej bezpiecznie. Pozdrawiam

Ostatnio w wypadku na podstawce zginęła 5 latka, pas na brzuchu zadziałał jak gilotyna...

Gość gość
Podkładka nie zapewnia w ogóle bezpieczeństwa, jest tylko po to żeby mandatu nie dostać. Żal mi ludzi co tak myslą ale widać dalej tacy są, co nie chcą cyt "pieniędzy wyrzucać w błoto" i oszczędzają na bezpieczeństwie dziecka. Co do montecarlo- potwierdzam - jest duży, BEZPIECZNY i niedrogi Mm 2 dzieci i oboje mają mentecarlo - starsze ma 8 lat i jeszcze w foteliku dużo miejsca

Gość gość
Dziwne, moj syn ma tez prawie 7 lat, 30kg i 132cm i sie miesci w foteliku römer ( ok. 180€)

Gość serioserioserio serio
Mój syn ma Maxi-Cosi Rodi Fix. Syn jest wysoki i szczupły, ma 138 cm i waży 23 kg, ale juz mu bardzo niewygodnie w tym zabudowanym foteliku. Wiem, że ważne jest bezpieczeństwo i ze dzieci powinny w takim foteliku jak najdłużej jeździć, ale my juz nie możemy, zostaje booster. Przecież jak będzie miał 150 cm, to już w ogóle nie będzie używał fotelika, bo wozi się w nim dzieci do 150 cm, bo później szorują głową o "sufit". Mój syn jest bardzo wysoki i juz nie mieści się w zabudowanym foteliku i nie będę go tam na siłę upychać. A syn ma dopiero za 3 miesiące 8 lat... A mówi się, że tam dzieci do 12 roku życia można wozić... Hahaha, uśmiałam się :). Nie będziemy fotelika kolejnego kupować, bo mój syn strasznie szybko rośnie i myślę, że tak jeszcze 1,5-2 lat będzie w ogóle fotelika używał. Wiadomo, że najważniejsze jest bezpieczeństwo, ale dziecko nie mieści się do fotelika, pozostałe wyjście to booster i tyle, boże... Ale jak autorka chce kupować fotelik samochodowy koniecznie, to chyba duży jest chicco, jak oglądałam, ale to raczej nie ma znaczenia...

Gość gość
Mój ma 133cm i spokojnie jeździ w Montecarlo R1, jeszcze luzacko wydaje mi się że pojeździ - bo do góry ma sporo miejsca jak najdłużej w foteliku, ile sie da bo bezpieczniej

Gość gość
moja córka 7 lat jeździ na podstawce, a syn 4 lata, również od roku jeździ na podstawce. W foteliku uwierało go zapięcie pasów i pas pomiędzy nogami. Uważam, że są wystarczająco bezpieczne. Jeździmy dużo i daleko. Jeśli coś się stanie, nie wierzę że fotelik za 1000 zł pomoże. Mamy samochód wyposażony w poduszki powietrzne więc jakby co ...

Gość rodzicepuknijciesiewgłowe
Jeny, niektórzy rodzice mnie załamują !!!!! Jak można pisać że 3-latek na podstawce ma wystarczająco bezpiecznie??? Nawet 7-latek bezpieczniejszy jest w foteliku niz na podstawce!!!! Jak dziecko uwierały pasy tzn że fotelik był źle dobrany, trzeba było kupic nowy, bezpieczny a nie sadzać 3-latka na podstawce! masakraaa Ja kupiłam dla obu moich dzieci po MONTECARLO R1 - bezpieczny a duży i na długo dziecku wystarczy - dziecko ma osłoniętą głowe i część szyjną kręgosłupa i ja to wiem że maja bezpiecznie.

Gość gość
już sie zleciały mamusie oszczędzacze na dziecku i nawet na jego bezpieczeństwie, nie wyobrażam sobie wozić 7 latka na podkładce.

Gość gość
moja córka ma 7 lat i jeździ w foteliki Kiddy do 36 kg (ona waży 23 kg) miescie się bez problemu ale to taki model, ze rosnie razem z dzieckiem, podwyższając zagłówek równocześnie poszerzają się te oboczne ograniczniki.

Gość gość
moja córka 7 lat jeździ na podstawce, a syn 4 lata, również od roku jeździ na podstawce. W foteliku uwierało go zapięcie pasów i pas pomiędzy nogami. Uważam, że są wystarczająco bezpieczne. Jeździmy dużo i daleko. Jeśli coś się stanie, nie wierzę że fotelik za 1000 zł pomoże. Mamy samochód wyposażony w poduszki powietrzne więc jakby co ... x bezmyślność niektórych mnie przeraża :(

Gość gość
Mnie przeraża Twoja bezmyślnośc że uważasz że dzieci na podkładkach sa bezpieczne ! Masakra co za niewiedza i brak wyobraźni ... ja specjalnie kupiłam taki fotelik, zeby dziekco jak najdłużej mogło w nim jeździć ( jane montecarlo z regulacją wielkości) - mój syn ma 8,5 roku i cały czas go woże w foteliku i zamierzam jeszcze jakiś czas

Gość gość
Nie mieści się, bo nadszedł czas by z fotelika zdemontować oparcie i zostanie podstawka - moja sześciolatka już od jakiegoś czasu tak jeździ.

Gość gość
Boźe kobieto,dziecko 7 letnie w foteliku?Moje od 5 roku życia siedzą na podkładce,a za fotelik daliśmy też sporo bo 850 zł.razy dwa bo to bliźniaki.