Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje to usg 3d i czy warto?

Polecane posty

Gość gość

Jestem w piątym miesiącu ciąży, za 3 godziny mam wizytę u prywatnego ginekologa po raz pierwszy, bo wcześniej chodziłam na nfz. Bardzo kiepski tam mieli sprzęt do usg, prawie nic nie było widać. Nie znam płci a jestem w 26 tygodniu, lekarka też mówiła, że ciężko jej nawet wszystko zobaczyć, dokładnie ciało dziecka bo nic nie widać na tym aparacie. Chciałabym wykupić cobie takie usg 3d u tego prywatnego, tylko zastanawia mnie ile to może kosztować i czy warto. Czy poznam na pewno płeć na tym 3d? Bo dzidzia bardzo mi się zawsze zasłania a przy tamtej jakości aparatu to w ogóle nie było mowy by się czegoś dowiedzieć.

Gość gość
ja mc przed porodem mialam wykonane prywatnie usg 4D koszt 200 zl. Udg 4 d jest lepsze bo jest to ruchomy obraz dziecka w trojwymiarze ja np na plycie mam nagrane jak corka ziewa i wklaa sobie paluszka od nogi do buzi :) usg 3d to tylko obraz trojwymiarowy moze lepiej doplac i zrob usg 4d?

Gość gość
Ja chodze do lekarza ktory ma aparature 3d i 4d mam je wykonywane na kazdej wizycie. Ogolnie fakt ladnie wszystko widac z tym ze ja mam pecha bo malenka jest ulozona posladkowo, glowke ma pod zebrami i nic nie widac a byl to 28 tydz. Ostatnio ja widzielismy w 24 t.c. pieknie wszystko bylo widac nosek buzke. Szczerze co wizyte czekamy az zobaczymy sznupke naszej coreczki. Polecam!

Gość gość
co to jest sznupka?

dla lekarza ważniejsze jest usg 2d, jeśli doświadczony lekarz dysponuje dobrej jakości sprzętem do zwykłego usg czyli 2d to najczęściej wystarczy do oceny dobrostanu płodu. Jak zależy ci na zobaczeniu maleństwa to zdecyduj się na to 3d, ale w twojej sytuacji warto by było wykonać jakiekolwiek usg, żeby przekonać się, że z dzieckiem wszystko ok.