Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile zarzadac alimentow? prosze podpowiedzcie.,!

Polecane posty

Gość gość
13.59. No ja to już wczoraj nie moglam zasnac, przeczuwalam ze mi tak dosr.asz:'(

Gość gość
Ja p*****le pamietam ze zakladalas temat tutaj o tych prezentach,haha. Wez k***a oddaj dzieciaka do rodziny zastępczej bo sie k***a nie nadajesz na matke. Zamiast tracic czas na zakladanie durnych wątków zabierz sie za rozwoj intelektualny.

Gość gość
ale wy jesteście popieprzone, plujecie się tak jak wy byście miały tą kasę wykładać. Moim zdaniem niech dziewczyna walczy i próbuje, im więcej alimentów dla dziecka tym lepsze warunki dla niego. Koleś żyje jak kawaler to co może się bujać ile chce, dzieckiem nie interesować i sprawę ojcostwa załatwić kwotą 500 zł? a cały obowiązek na matkę? na wodeczkę, papieroski, k***wki kasy się nie żałuje ale na dziecko się żałuje??? popieprzone baby zawistne czyją wy stronę trzymacie???

Gość gość
Moim zdaniem masz szansę o podwyżkę, ale 100 % to na pewno sąd nie da. Wnioskuj np. o 800 zł, a sąd pewnie da z 650-700 zł. Argumentuj tym, że nie było podwyżki od kilku lat, a koszty utrzymania wzrosły- książki, zajęcia dodatkowe itp. Przy takich dochodach ojca, nie będzie problemu. Zresztą moja koleżanka ostatnio składała o podwyżkę, miała 400 zł, a ojciec jej dziecka oficjalnie niby dochód utracił, a tak naprawdę na czarno pracuje. Sąd podniósł o 150 zł, uzasadnił, że jest młody, zdrowy i ma obowiązek utrzymywać dziecko, tj. znaleźć pracę :) Dostał komornika, jak mu zajął 2 konta i dług zaczął rosnąć, to zaczął płacić...

Gość gość
Gościu z 13.59:) całkowicie się z Toba zgadzam, jeśli ojciec nie interesuje się dzieckiem i nie widuje dziecka to jak najbardziej nalezy mu podnieść alimenty. Przecież kobieta nie jest darmową niańką dla dziecka:) To nie jest tez takie takie oczywiste, że jak facet płaci 500 zł to kobieta tez ma tyle dorzucić, to działa tak, że standard życia dziecka nie może być niższy niż któregoś z rodziców! I tez nie rozumiem o co chodzi tym idiotkom, że obcy im facet ma płacic więcej, pewnie to kwestia życia w świadomości że KAZDY facet to Pan i Władca a kobieta ma tyrac do konca zycia na dzieci w samotności:D Dla nich mezus to jak Bóg:D

Gość gość
ale pytanie skąd ona wie ze i jak on żyje ,przecież on się pół roku nie odzywa to co wywiad ze znajomymi przeprowadza ,każdy może sobie coś wymyślić powiedzieć .A może od od pół roku nie jest już kawalerem ,najpierw trzeba próbować się z nim samym skontaktować .

Gość gość
Matko ja tylko zapytalam o kwote o jaka sie moge ubiegac! A Wy jedziecie po mnie jak bym z jakies ptologoi byla i moze jeszcze uslysze ze mi dziecko przeszkadza?! Na pond 30 odpowiedzi moze raptem 10 dotyczy tematu.

Gość gość
całkowicie się z Toba zgadzam, jeśli ojciec nie interesuje się dzieckiem i nie widuje dziecka to jak najbardziej nalezy mu podnieść alimenty. Przecież kobieta nie jest darmową niańką dla dziecka co ty pierdzielisz ,jak uważa się za niańkę to won dzieciaka pod drzwi staremu i tyle albo do domu dziecka bo to przecież tylko niania . Głupszego tekstu nie czytałam ,przecież to też jest jej dziecko więc

Gość gość
Dziekuje za rozsadne odpowiedzi!

Gość gość
Trzeba bylo się nie uzalac tylko zafac jedno pytanie, a Tu chcialas tu jak najbardziej oczernic ojca żeby Cie po głowie poglaskano. To może odpowiesz o co chodziło z tymi zabawkami.

Gość gość
Ciekawe czy to jest jego dziecko szmato.

Gość gość
"co ty pierdzielisz ,jak uważa się za niańkę to won dzieciaka pod drzwi staremu i tyle albo do domu dziecka bo to przecież tylko niania ." ale Ty jestes dziewczyno zaburzona, w ogóle nie ogarniasz, co? Tobie się wydaje że wszystko jest czarne albo białe? pewnie po gimnazjum jesteś, nie będę Ci wyjaśniać mojego myślenia, bo szkoda mi czasu:) powiem Ci tylko, że świat nie konczy i nie zaczyna się na dziecku a kobieta też jest człowiekiem i nie można na nią zrzucać całej odpowiedzialności za wychowanie dziecka, pozdrawiam:)

Gość gość
To po co brała dzieciaka?! Mogła oddać do bidula i problemu by nie było!

Gość gość
dziecko ma prawo do rownej stopy zyciowej jak rodzic KRiO

Gość gość
Autorko staraj się o 400 zł podwyżki. Sąd da 200-300 zł. Zwłaszcza, że ojciec dobrze zarabia. Mój wujek pracuje na czarno, mało się nie posrał jak mu sąd dowalił alimenty z 300 zł na 600 :p

Gość gość
Alez wy glupkowate co poniektore jestescie :D Moj byly maz placi na dwoje dzieci 1500 zl a ja zarabiam wiecej od niego :P Sama bym utrzymala dwojke dzieci ale z jakiej racji? Oprocz tego zabiera dzieci na wakacje, na weekendy, daje im pare groszy "w kieszen".

Gość gość
tu nie chodzi o wiecej kasy to wiekszy dobrobyt dla dziecka, tu chodzi o wiecej kasy to wiekszy dobrobyt dla matki. Tu chodzi o zemste matki i tylko o to.

Gość gość
ale to nie jest istotne jaką ma teraz sytuację materialną i osobistą - istotne jest że się dzieckiem nie interesuje, nie zabiera na weekendy itd. To co, jak by się okazało że całkiem stracił pracę i nie ma w ogóle kasy to w ogóle nie ma obowiązku płacić na dziecko? tak sobie teraz myśle kurde co to jest 500 zł na dziecko??? a rachunki, wyjazdy na wakacje, remont pokoju bo chociaż raz na 2-3 lata pasuje przemalować pokój czy nawet wożenie dziecka tu czy tam dlaczego tego się nie wlicza? Nikt też nie bierze pod uwagę że ceny wszystkiego z roku na rok rosną i płaca minimalna też się zwiększa. Więc sratatata pitu pitu każda matka powinna tak co 4-5 lat wnosić do sądu o podwyższenie bo ceny cały czas rosną to czemu alimenty miały by nie rosnąć?

Gość kasia66
Znojomy płaci 800zł a zarabia 2400.A chłopak ma już 20lat.

Gość gość
Aż się wierzyć nie chce ile w niektorych z was zawisci... Dziewczyna zadała pytanie, a wy od razu jedziecie z nia od puszczalskich... Bo co? Bo nie jest w związku z ojcem swojego dziecka? Roznie sie w zyciu moze ulozyc wiec przestancie pluc jadem!

Gość gość
"tu nie chodzi o wiecej kasy to wiekszy dobrobyt dla dziecka, tu chodzi o wiecej kasy to wiekszy dobrobyt dla matki. Tu chodzi o zemste matki i tylko o to.: hehe no tak bo z tych 500 zł to pewnie autorka opłaca rachunki ,kupuje jedzenie, ciuchy i jeszcze raz w miesiącu wyjedzie do SPA puknij się w leb .

Gość gość
Po takim zlosliwym zagraniu nie licz ze sie znowu zainteresuje corka.

Gość gość
Jak 4 lata nie były podniesione alimenty to każdy sad przyzna wiecej .

Gość gość
"co ty pierdzielisz ,jak uważa się za niańkę to won dzieciaka pod drzwi staremu i tyle albo do domu dziecka bo to przecież tylko niania ." ale Ty jestes dziewczyno zaburzona, w ogóle nie ogarniasz, co? Tobie się wydaje że wszystko jest czarne albo białe? pewnie po gimnazjum jesteś, nie będę Ci wyjaśniać mojego myślenia, bo szkoda mi czasuusmiech.gif powiem Ci tylko, że świat nie konczy i nie zaczyna się na dziecku a kobieta też jest człowiekiem i nie można na nią zrzucać całej odpowiedzialności za wychowanie dziecka, pozdrawiamusmiech.gif Za czasów mojej edukacji nie było gimnazjum dziecinko i nie piernicz głupot,bo skoro chciała dzieciaka to niech wychowuje a nie mści się za to że ojciec nie odzywa się ,nie znasz prawdy ja też nie ale widać że autorka ma swoje za uszami jest mściwa . Jasne jest Ojca dziecko ,niemowlakiem jest ,torbę i na weekend zawieść dzieciaka do byłego męża ale podejrzewam że i samo dziecko by nie chciało a dlatego że juz o tatusiu od mamusi swoje usłyszało .

Gość gość
Rzeczywiscie straszna ze mnie szmata i wredna matka bo odeszlam od czlowieka, ktory naduzywal alkoholu obrazal mnie a takze nie wahal sie uzywac rekoczynow w moim kierunku! Jestem naprawde okropna poniewaz min dwa razy w tyg mowie corce ze ma zadzwonic do taty i z nim pogadac, co weekend jej pytam czy chce jechac... czy to moja wina ze nie ma ochoty na to bo jak twierdzi ojciec ja skrzywdzil zniszczy jej komunie, a jak jest u niego to pije piwo i jak z nim spi to jej dmucha w twarz alkoholem, wlacza horrory, albo siedzi ze swoja dziewczyna. To nie jest glupie i male dziecko. 10 latka to juz rozsadna dziewczynka nie moge jej na sile wyganiac do ojca skoro nie chce tam jechac.

Gość gość
"Za czasów mojej edukacji nie było gimnazjum dziecinko i nie piernicz głupot,bo skoro chciała dzieciaka to niech wychowuje a nie mści się za to że ojciec nie odzywa się ,nie znasz prawdy ja też nie ale widać że autorka ma swoje za uszami jest mściwa . Jasne jest Ojca dziecko ,niemowlakiem jest ,torbę i na weekend zawieść dzieciaka do byłego męża ale podejrzewam że i samo dziecko by nie chciało a dlatego że juz o tatusiu od mamusi swoje usłyszało ." No tak matka jest blee za to tatuś który ma w d***e wlasne dziecko jest cacy hehe Najlepiej to Ty płac za tego biednego tatusia alimenty :)

Gość gość
Zapomniałaś że nie tylko ojciec ma płacić alimenty na dziecko, ale matka również ma obowiązek partycypować w kosztach.Dlaczego o tym nie pamiętacie mściwe rury?!😡

Gość gość
gość dziś czy ty jestes jakaś ułomna ? Myślisz ze za 500 zł miesięcznie utrzymasz dziecko ?

Gość gość
Przecież jak facet płaci TYLKO 500 zł miesięczne to wiadomo ze matka tak wiecej dokłada. Dziwie sie ze przy takich zarobakch płaci tak mało na utrzymanie SWOJEGO DZIECKA :)

Gość gość
Do tej godz.19,46! Jasne! Ojciec płaci 500 zł. a matka ile? Brakuje jej na waciki?! Idiotko!