Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cierpiacanazimnie

zbytnia nadwrazliwosc sutkow w ciazy

Polecane posty

Gość cierpiacanazimnie

Czesc dziewczyny.Mam ogromny problem.Jestem w 16-nas tym tygodniu ciazy i bardzo meczy mnie nadwrazliwosc brodawek sutkowych.O ile jest to do przezycia w przypadku noszenia biustonosza choc i z tym ciezko,o tyle problem na dobre zaczol sie kiedy zrobilo sie zimno na zewnatrz. Zaznaczam ze 10 lat temu urodzilam synka i w ciazy z nim rowniez mialam ten problem,jednak w tej ciazy priblem nasilil sie 10-ciokrotnie. Chodzi o to ze gdy zrobi mi sie choc troche zimno i z tego powodu stwardnieja mi brodawki sutkowe odczuwam w nich tak dotkliwy,przeszywajacy bol ze jest on wrecz nie do wytrzymania.Niestety nie pomaga tu cieple ubieranie,probowalan nawet filcowych "ocieplaczy"ktore wkladalam do biustonosza.Bez skutku:-(Bol jest tak intensywny jakby doslownie ktos odkrawal mi sutki nozem,przechodzi dopiero gdy sie rozgrzeje.Nie wiem co robic.Czy ktoras z was miala podobny problem?Czy jestem skazana na takie meki do konca ciazy?Nie wiem nawet czy powiedziec o tym lekarzowi.Czy nie uzna mnie za wariatke:-(

Gość gość
ej ja tak mam! ja mowilam lekarce ale stwierdzila ze to minie po ciazy. Jestem w 30tc i to jest nie do wytrzymania czasami, u mnie reakcja taka jest i na zimno i na cieplo bo probowalam rozgrzewac np.suszarka i jeszcze gorzej, obawialam sie juz raka lub Bog wie czego no bo pali mnie w srodku tez nie tylko sutki. Ale nie wiem od czego i nie mam na to sposobu

Gość gość
Tez tak mam! Bola jak diabli! Mam juz 30 tydz i nie dosc ze wrazliwe na dotyk material to jeszcze temperature! Teraz troche przeszlo ale miedzy 14 a 20 tyg jak mnie maz chwycil za sutka to myslalam ze go zabije! Nie wyobrazam sobie karmienia

Gość cierpiacanazimnie
Z jednej strony ciesze sie ze nie jestem z tym sana a z drugiej wspolczuje wam tej przypadlosci bo wiem jakie to okropne:-( No mnie naprzyklad pomaga rizgrzewanie ich suszarka.Masakra.Wracan do domu i biegne do lazienki suszyc sutki:-(Eh Ale chyba nie ma na to innej rady jak to przetrzymac.I tez nie wyobrazam sobie karmienia....

Gość gość
mnie jak chlopak dotyka to nie boli, tylko temperatura tak dziala, nie wiem dlaczego no i jeszcze to pieczenie ich w srodku nieraz pol dnia :( ehh

Gość cierpiacanazimnie
Moje sa wrazliwe rowniez na dotyk czy ocieranie materialu ale to nie powoduje bolu.Raczej dyskomfort.Natomiast zimno sprawia ze z bolu doslownie lzy cisna mi sie do oczu i modle sie by przeszlo jak najszybciej:-(

Gość gość
no to ja doslownie tak samo, jeju a myslalam ze jestem sama z tym bo jak kiedys szukalam w necie jakie moga byc przyczyny i jak sobie z tym radzic to nie bylo nic ciekawego

Gość cierpiacanazimnie
Hah.No ja tez myslalam ze tylko ja mam taki nietypowy problem:-)A najgorsze jest to ze rodze dopiero w maju wiec cala zime musze przezyc z tym bolem:-(

Gość gość
no ja na szczescie jeszcze tylko 8-10tc wiec mam nadzieje ze naprawde po ciazy to minie

Gość cierpiacanazimnie
No to ci zazdroszcze:-(Ja jeszcze dlugo sie pomecze.Chcialabym znalezc jakis sposob na to zeby pozbyc sie tej przykrej dolegliwosci ale nic nie przychodzi mi do glowy:-(