Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sypanie trutki na szczury bez rekawiczek

Polecane posty

Gość gość

Hej sypalem Granulki na szczury bez rekawiczek nie dotykalem granulek rekoma tylko pudelko . Pozniej zapomnialem umyc dlonie i zrobielem sobie herbate czy moglem sie -zatruc

Gość gość
tak, widziałam kiedyś program o morderstwach i tam jedna osoba zabiła drugą trutką na szczury

Gość gość
Ale ja tylko opakowania dotykalem a nie samej trutki ti chyba sie nue zatrulem

Gość gość
jak cię zacznie boleć brzuch zadzwoń po karetkę możliwe że nic ci nie będzie

Gość gość
Ale moglem sie zatruc przez opakowanie to mozliwe?

Gość gość
nawet gdybyś dotykał trutki i oblizał palce, to byś się nie zatruł, bo byłaby to zbyt mała dawka substancji trującej. Kazda trucizna ma swoją dawkę letalną, która określa, ile miligramów trucizny na kilogram masy ciała trzeba pobrać, żeby się śmiertelnie zatruć i mniejszą od letalne, dawkę toksyczną, która powoduje zaburzenia w organizmie. Trucizny na gryzonie to najcześciej związki obniżające krzepliwość krwi i nie powodują śmierci ani żadnych zaburzeń w organizmie szkodników po pierwszym pobraniu trutki. Gryzonie jedzą trutkę przez kilka dni, dostają wewnętrznych krwotoków i zdychają. Człowiek nawet o niskiej masie ciała musiałby naprawdę dużo zjeść takiej trutki, żeby odczuć jej toksyczne działanie, a przez pudełko to już na pewno nie można się zatruć.

Gość gość
nie zatrujesz się

Gość gość
O to spoko dzięki jakos sie obsralem ze moge wykitowac

Gość gość
No bo w sumie wzialem odkrecilem posypalem i zakręcilem poszedlem zrobic herbate a nie umylem rak..; (no ale jesc nie jadlem tego to jest bross taki w granulkach ale stracha sie najadlem ze wykituje

Gość gość
A zna ktos przypadki zatrucia sie takim czyms

Gość gość
Jest ktos

Gość Jennna
Chłopie czy ty masz swiadomość jak starszna śmierć te szczury po tym czeka???? Skazujesz je na wiele godzin męki... Wył byś z bólu gdyby to ciebie spotkało.. nie masz do cholery mózgu czy sumienia?! Życie jest sprawiedliwe i wierzę że słono za to zapłacisz.. ty im dziś trutkę podajesz, a ciebie lub twoich bliskich zeżre rak....

Gość Seforrrrrra
dokładnie jak napisała Jennna , mój pies to g/ó/w/n/o zjdał i umierał z 4 godziny :( to było straszne!!!! Nie bądź aż takim egoistą!!! A swoją drogą moim zdaniem ryzyko zatrucia jest bardzo duże po nie umyciu rąk a dotknieci opakowania. Boisz się tak jak te biedne szczury? Jeśli im ma się coś stać to i niech tobie sie stanie kanalio

Gość gość
Haha idioci jestem kobietą i jestem w ciazy wszystko prawda co napisalam .. ppzatym ze plec zmienilam seobie

Gość gość
A dla mnie to normalne ze wole miec w pomieszczeniu w którym bedzie pokoj dla dziecka wszystko jak nalezy niz dziecko i szczury..bo wy piszecie o meczarniach zwierzat idioci..a co do raka nikomu sie tego nie zyczy ..bo to wraca .

Gość Secoo
o ile dziecko się urodzi, bo los jest sprawiedliwy, a to że jakas istota jest zwierzęciem nie oznacza że nie czuje bólu! Zwierze tak jak ty i twój bahor ma tylko jedno życie...

Gość gość
Widac ze ty jestes bachorem .bo tak piszesz i ja ci zycze takich kirws szcurow i mysz ze beda ci po lbie latac a za jaks czas napiszesz tu na forum z zapytaniem o sposoby na te zwierzatka debilko

Gość gość
? Jak autorko żyjesz?

Szczur to nie zwierzę jeżeli ktoś jest taki łaskawy dla szczurow, to proszę niech zaprasza do swoich domków i karmi ich mleczkiem i jakimiś przekąskami.